Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Solidaarisuus jatkaa vahvasti tasa-arvoa ja toimeentuloa edistävää kehitysyhteistyötä

Solidaarisuus

Solidaarisuus jatkaa vahvasti tasa-arvoa ja toimeentuloa edistävää kehitysyhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2012 klo 12:13
Julkaisija: Solidaarisuus

Solidaarisuus keskittyy uudessa kehitysyhteistyöohjelmassaan (2013—2015) miesten ja naisten tasa-arvon, työ- ja toimeentulomahdollisuuksien sekä kansalaisyhteiskuntien vahvistamiseen Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa.

Solidaarisuuden kehitysyhteistyöohjelman päämääränä on, että edellytykset ihmisarvoisen ja onnellisen elämän toteutumiselle ovat parantuneet Solidaarisuuden ohjelma-alueilla. Ohjelman pohjana ovat ihmisoikeudet. Työtä ohjaavat Solidaarisuuden arvot: solidaarisuus, tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja osallisuus.

– Edellisen ohjelmakauden kokemukset ovat osoittaneet, että oikeus ihmisarvoiseen työhön ja toimeentuloon sekä tasa-arvoiseen elämään toimivassa kansalaisyhteiskunnassa ovat yhä ensiarvoisen tärkeitä tavoitteita yhteistyöalueillamme, kertoo Solidaarisuuden ohjelmapäällikkö Jonna Haapanen.

Solidaarisuus on aina korostanut työssään kansalaisyhteiskuntien merkitystä kehitykselle sekä kansalaisten omistajuutta ja vastuuta omasta kehityksestään. Tämä on nyt tuotu vahvasti esille uudessa ohjelmassa.

Solidaarisuus vahvistaa johdonmukaisesti kansalaisyhteiskuntia valitsemalla kumppaneikseen osuuskuntia, joilla on selkeä oma perustehtävä ja yhteiskunnallinen paikka ilman kehitysyhteistyötäkin. Toisaalta kumppaneina on myös kansalaisjärjestöjä, joiden kapasiteettia yhteiskunnallisina toimijoina voidaan Solidaarisuuden tuella vahvistaa.

– Solidaarisuuden ohjelmatoiminta on tarkasti suunniteltua, kohdennettua ja seurattua. Vahvuutemme on suora yhteys hyödynsaajiin ja paikallisiin kehityshaasteisiin sekä luottamukselliset ja pitkäkestoiset kumppanuussuhteet paikallisten järjestöjen ja osuuskuntien kanssa. Hankkeisiin osallistuvat ovat aina mukana myös niiden suunnittelussa ja arvioinnissa. Näin rakennamme yhdessä kansanvaltaa yhteisötasolla sekä laajennamme ihmisten mahdollisuuksia toimia yhdessä köyhyyden vähentämiseksi, Jonna Haapanen painottaa.

Pitkäjänteinen työ Nicaraguassa jatkuu

Uutta kehitysyhteistyöohjelmaa toteutetaan Solidaarisuuden vakiintuneissa kohdemaissa Somalimaassa, Ugandassa ja Nicaraguassa. Perheviljelijöiden tuottavuutta ja toimeentuloa tuetaan erityisesti osuuskuntien kautta. Sukupuolten välistä tasa-arvoa edistetään sekä naisten itsemääräämisoikeutta vahvistaen että läpileikkaavasti niin ohjelman tasolla kuin koko Solidaarisuuden toiminnassa.

Solidaarisuuden työn lisäarvo korostuu entisestään Nicaraguassa, jossa se on nyt suurin kehitysyhteistyötä tekevä suomalainen toimija.

– Nicaragua on edelleen Latinalaisen Amerikan toiseksi köyhin maa. Kanavoimme tukemme nimenomaan kansalaisjärjestöjen ja osuuskuntien kautta Pohjois- ja Keski-Nicaraguan kaikkein köyhimpien yhteisöjen hyödyksi. Solidaarisuuden maakoordinaattori seuraa jatkossakin tarkasti sitä, että apu menee perille eikä esimerkiksi ohjelmien hyödynsaajia valita puoluepoliittisin perustein. Olemme luoneet Nicaraguan maaseudulle satoja ihmisarvoisia työpaikkoja sekä koulutusmahdollisuuksia erityisesti naisille, Jonna Haapanen perustelee.

Myös Somalimaassa Solidaarisuus jatkaa kehitysyhteistyötä yhtenä suurimmista ja pitkäaikaisimmista suomalaisista järjestötoimijoista. Haastavalla alueella pureudutaan erityisesti maaseudun asukkaiden toimeentuloon sekä naisten aseman vahvistamiseen. Myös pitkäjänteinen työ tyttöjen sukuelinten silpomista vastaan jatkuu.

Ugandassa ruoantuotannon vahvistaminen etenee osuuskunnissa sekä laajenee Pohjois-Ugandan hauraimmille alueille. Sitkeää työtä seksuaaliterveyden edistämiseksi sekä perheväkivaltaa vastaan jatketaan yhä.

LISÄTIETOJA:

Solidaarisuuden ohjelmapäällikkö Jonna Haapanen

p. 050 560 6631, jonna.haapanen@solidaarisuus.fi

Solidaarisuuden kehitysyhteistyöohjelma 2013—2015

 

Liitetiedostot

Kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa sekä ihmisarvoista työtä ja kestävää toimeentuloa Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Solidaarisuus on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö sekä Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs