Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Siskot ja Simot järjestää syksyn suurtempauksen kotona asuvien ikäihmisten hyväksi

Pilgrim Oy

Siskot ja Simot järjestää syksyn suurtempauksen kotona asuvien ikäihmisten hyväksi

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2015 klo 07:30
Julkaisija: Pilgrim Oy

Haravat heiluvat 24.10. Järvenpäässä, Tuusulassa, Keravalla ja Nurmijärvellä

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää lauantaina 24.10. kaikkiaan neljällä paikkakunnalla Syystalkoot-tapahtuman, jonka ohjelmassa on kotona asuvien liikunta- ja toimintarajoitteisten ikäihmisten auttaminen kevyissä pihatöissä kuten pihan haravoinnissa. Syksyn suurtempauksessa mukana ovat Järvenpää, Tuusula, Kerava ja Nurmijärvi.

Kuka tahansa voi osallistua tapahtuman talkoolaiseksi; tulla hyvään seuraan yksin, kaksin, perheen tai ystäväporukan kanssa. Talkoolaiset jaetaan kohteisiin pienryhmiksi sen mukaan, miten ikäihmisiltä tai heidän omaisiltaan saadaan talkooavun tilauksia.

Ihmisenä mukana ihmisten joukossa

- Olemme saaneet kaikista tapahtumistamme runsaasti hyvää palautetta sekä niiltä, joita autetaan, että niiltä, jotka auttavat. Eräs hienoimmista kommenteista, joita muistan kuulleeni Välittämisen keikoilla, tuli elokuussa järjestetyllä juhlakeikalla Järvenpäässä. Yleisössä mukana ollut vanhempi rouva sanoi, että oli hienoa saada kuulua muiden joukkoon, saada tuntea olevansa ihminen ihmisten joukossa. Juuri siinä on Siskojen ja Simojen toiminnan ydin: ikäihmiset kuuluvat kunnioitettuina jäseninä yhteiskuntaamme, elämään arjessa ja juhlassa. Heidän ei kuulu unohtua kotiin tai hoitolaitokseen, Siskot ja Simot -yhteisön perustanut Eero Väisänen sanoo.

Siskot ja Simot on luovan välittämisen yhteisö, joka järjestää mm. teemoiltaan vaihtelevia kohtaamisen pop-up -tyylisiä tapahtumia, Välittämisen keikkoja, joihin osallistumisen kynnys on matala.

Siskot ja Simot ovat pääsääntöisesti toimineet ikäihmisten parissa, mutta Välittämisen keikkoja on tehty myös kehitysvammaisten kanssa, ja Järvenpäässä tehdään yhteistyötä nuorisotilojen kanssa. Toimintaa ei ole siis sidottu mihinkään ryhmään, vaan keikkoja tehdään siellä missä tarve on. 

Syystalkoiden kellonajat ovat: Kerava, Tuusula ja Nurmijärvi klo 11-13, Järvenpää klo 14-16. Lisätietoa Syystalkoista ja Siskojen ja Simojen toiminnasta saa www-sivulta www.siskotjasimot.fi sekä Facebookissa Siskojen ja Simojen valtakunnalliselta sivulta sekä paikkakuntien Järvenpää, Tuusula, Kerava ja Nurmijärvi omilta sivuilta.

Lisätietoa:

Eero Väisänen
puheenjohtaja
Siskot ja Simot Ry.
p. 050 5453145
eero.vaisanen@siskotjasimot.fi

Eero Väisäsen tuore mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa.

Liite: Kuva, Siskot ja Simot.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs