Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Sairaanhoitajan päivä 12.5. - Tuetaan lapsiperheitä ennen kuin tilanteet kriisiytyvät

Suomen sairaanhoitajaliitto

Sairaanhoitajan päivä 12.5. - Tuetaan lapsiperheitä ennen kuin tilanteet kriisiytyvät

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2013 klo 09:54
Julkaisija: Suomen sairaanhoitajaliitto

Sairaanhoitajan päivää vietetään jälleen 12.5.2013 ympäri maailmaa. Tänä vuonna Sairaanhoitajaliitto haluaa päivän kunniaksi kiinnittää huomiota lasten ja lapsiperheiden hyvinvointiin Suomessa.

- Lastensuojelulaki korostaa ehkäisevän lastensuojelun ja moniammatillisen yhteistyön merkitystä lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä. Nyt on kulunut viisi vuotta lain voimaan tulosta ja on hyvä hetki muistuttaa tämän tavoitteen tärkeydestä, Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto sanoo.

Lasten ja perheiden kanssa työskentelevät sairaanhoitajat tuntevat läheisesti lapsiperheiden arjen. He näkevät hyvin pian, miten esimerkiksi yhteiskunnalliset muutokset vaikuttavat konkreettisesti perheiden elämään.

- Sairaanhoitajat toimivat yhteistyössä sosiaalityön, koulutoimen ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa lasten ja perheiden auttamiseksi.  Tänään lapsi- ja perhetyön haasteita Suomessa ovat erityisesti eriarvoistuminen, mielenterveysongelmat ja päihteet. Näihin haasteisiin puuttuminen vaatii nykyistä enemmän yhteistyötä ja raja-aitojen rikkomista, Merasto jatkaa.

Sairaanhoitajanpäivän kampanja 6.5.–17.5.2013

Sairaanhoitajan päivän kunniaksi Sairaanhoitajaliitto ja liiton alueyhdistykset toteuttavat haastekampanjan, jonka avulla tuetaan Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaa. Kampanjan avulla halutaan tuoda esiin lasten parissa toimivien ammattiryhmien yhteistyön ja ennaltaehkäisyn tärkeyttä lasten ja perheiden kanssa tehtävässä työssä.

- Lapsen ja perheen parhaaksi työtä tekevien ammattilaisten mutkaton ja rakentava yhteistyö mahdollistaa perheiden auttamisen ajoissa. Kun onnistumme yhdessä rakentamaan varhaisia tukiverkkoja, onnistumme antamaan lapsille merkittäviä ja pitkälle tulevaisuuteen kantavia kokemuksia ja ihmissuhteita. Yksikin merkittävä ja lapsesta aidosti välittävä aikuinen voi olla se suojaava tekijä, jonka varaan lapsi voi tukeutua kasvussaan ja identiteettiään rakentaessaan, sanoo Riitta Hyytinen, lastensuojelupalveluiden johtaja Pelastakaa Lapset ry:stä.

Pelastakaa Lapset ry:n tukiperheet auttavat perheitä selviytymään ja jaksamaan vaikeiden aikojen yli. Tukiperheen luona lapsi saa iloita ja nauttia huolettomista hetkistä turvallisessa ympäristössä. Samalla hän saa mahdollisuuden kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi.

Sairaanhoitajaliitto haastaa yhteistyökumppanit ja jäsenet  mukaan Sairaanhoitajan päivän kampanjaan!
Pelastakaa Lapset keräystili: Nordea 101730-210727, IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi “Sairaanhoitajan päivä”. Voit myös lahjoittaa soittamalla numeroon  0600 03325 (20,11€ + pvm). Kampanjan aikana tehdyt lahjoitukset ohjataan Pelastakaa Lasten tukiperhetyöhön.
Keräyslupa POHA 2020/2011/2460. Voimassa 1.1.2012 – 31.12.2013 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Sairaanhoitajan päivän historia
Sairaanhoitajan päivää vietetään vuosittain ympäri maailmaa kansainvälisen sairaanhoitajaliiton (International Council of Nurses, ICN) aloitteesta. Juhlapäivään liittyy merkittävä historiallinen tapahtuma. Toukokuun 12. päivä on Florence Nightingalen syntymäpäivä. Nightingale oli sairaanhoidon uranuurtaja, joka uudisti sairaanhoitajien koulutusta ja ammatillista asemaa merkittävästi 1800-luvulla. Sairaanhoitajan päivänä nostetaan esiin ajankohtaista ja tärkeää sairaanhoitajan ammattiin tai hoitotyöhön liittyvää aihetta.

Haastattelupyynnöt

Haluatko kuulla lisää hoitotyön ammattilaisten näkemyksiä siitä, mitä lapsiperheille tänään kuuluu? Sairaanhoitajilla on tärkeä tehtävä lapsiperheiden hyvinvoinnin tukijana ja vanhemmuuden vahvistajana. He kohtaavat perheitä sairauden, kivun ja kriisien keskellä.  Autamme mielellämme sopivan haastateltavan löytämisessä. Ota yhteyttä!

Lisätietoja

Lisätietoa Sairaanhoitajan päivästä ja päivän tapahtumista: www.sairaanhoitajaliitto.fi/1205

Puheenjohtaja Merja Merasto, Suomen sairaanhoitajaliitto ry, puh. 044 5290 046, merja.merasto@sairaanhoitajaliitto.fi

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Laura Niemi, Suomen sairaanhoitajaliitto ry, puh. 050 3738 602, laura.niemi@sairaanhoitajaliitto.fi

Lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 431 0094, riitta.hyytinen@pelastakaalapset.fi

Suomen sairaanhoitajaliitto ry on merkittävä terveydenhuollon vaikuttaja sairaanhoitajia koskevissa asioissa. Tehtävänämme on kehittää hoitotyötä, antaa ammatillista tukea je edistää sairaanhoitajien asemaa asiantuntijoina. Sairaanhoitajaliittoon kuuluu yli 51 000 hoitotyön ammattilaista. Joukossamme on sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

Sairaanhoitajaliiton konserniin kuuluvat myös koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca Oy ja Hoitotyön tutkimussäätiö Hotus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs