Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Ruokakriisi syvenee Nigerissä

Plan Suomi Säätiö

Ruokakriisi syvenee Nigerissä

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2012 klo 15:41
Julkaisija: Plan Suomi Säätiö

 

Planin katastrofikeräys auttaa lapsia selviytymään ruokapulasta Nigerin kylissä ja pakolaisleireillä.

 

Ruokakriisi pahenee Sahelin alueella Afrikassa ja koskettaa jo 15 miljoonaa ihmistä. Erityisen vaikea tilanne on niillä lähes 200 000 malilaisella pakolaisella, jotka etsivät turvaa ruoka- ja vesipulasta kärsivistä naapurimaista. Ruokakriisi koettelee pahiten Nigeriä, jossa yli kuusi miljoonaa ihmistä on vaarassa nähdä nälkää. Nigeriin on saapunut jo noin 37 000 malilaista pakolaista.

– Kriisin vuoksi yli miljoonaa lasta uhkaa vakava aliravitsemus, ja kolmannes heistä on vaarassa menehtyä ilman humanitaarista apua, sanoo Maritta Niskanen-Tamiru, Plan Suomen humanitaarisen avun erityisasiantuntija.

– Olemme syvästi huolissamme lasten terveydestä Nigerissä, sekä pakolaisleireillä että köyhissä aavikkokylissä. Nigerissä on jo ennestään huutava pula vedestä ja ruoasta, ja nyt tilanne on kärjistynyt. Esimerkiksi 850 asukkaan kylä Gaoudel on joutunut majoittamaan jo yli viisituhatta malilaista pakolaista, Niskanen-Tamiru kertoo.

Malin sotilasvallankaappauksen jälkimainingeissa pakolaisia saapuu naapurimaihin yhä enemmän. Valtaosa pakolaisista on naisia ja lapsia.

Plan tarjoaa Nigerissä sekä paikallisille että malilaisille pakolaisille elintärkeitä perustarvikkeita sekä terveydenhuoltoa ja suojelua. Järjestö jakaa kriisistä kärsivillä alueilla ruokaa, vettä, telttoja, huopia ja moskiittoverkkoja. Puhdas vesi ja sanitaatio ovat oleellisia, jotta kolera ja vastaavat sairaudet eivät leviä pakolaisleireillä. Plan on jakanut Nigerin pakolaisleireille jo 80 000 litraa vettä.

– Suurimmassa hädässä ovat lapset sekä raskaana olevat ja imettävät äidit. Kriisitilanne ajaa lapsia, varsinkin tyttöjä, pois koulusta ja altistaa lapset myös ihmisoikeusrikkomuksille, kuten pakkotyölle ja varhaisavioliitoille, jopa ihmiskaupalle. Myös pakolaislasten koulunkäynti on ehdottoman tärkeää turvata, Niskanen-Tamiru muistuttaa.

Plan työskentelee Nigerin lounaisosassa Tillaberin ja Dosson alueilla, jotka kärsivät vakavasta ruokapulasta. Järjestön tavoite on toimittaa apua noin 600 000 ihmiselle. Plan jakaa lisäravintoa imettäville ja raskaana oleville naisille sekä alle viisivuotiaille lapsille ja järjestää kouluruokailuja. Järjestö laajentaa ruoka-apua haavoittuvimmassa asemassa oleville perheille ja varautuu tukemaan toimeentuloa 144 kylässä Dossossa ruokakupongeilla seuraavien kuukausien aikana, mutta hätäavun toimittamiseksi tarvitaan ripeästi lahjoituksia.

 

Auta ruokapulasta kärsiviä nigeriläisiä ja Malin pakolaisia!

• Tee kertalahjoitus keräystilille IBAN: FI90 1279 3000 5131 56, viite 101 5302 17, tai Planin verkkosivujen kautta: www.plan.fi

• Soita lahjoitusnumeroon 0600-91910 (10,21 € / puhelu + pvm.)

• Ryhdy kummiksi tai säännölliseksi lahjoittajaksi osoitteessa www.plan.fi

 

Lisätiedot:

Plan Suomen humanitaarisen avun erityisasiantuntija Maritta Niskanen-Tamiru, maritta.niskanen-tamiru@plan.fi, p. 050 577 7792.

Maritta Niskanen-Tamiru työskentelee 15.5.–7.6. Burkina Fasossa ja Nigerissä Planin humanitaarisissa hankkeissa.

Plan Suomen katastrofitiedottaja Iida Riekko, iida.riekko@plan.fi, p. 040 825 0252.

www.plan.fi

 

Lehdistökuvia ladattavissa linkistä: https://picasaweb.google.com/115264061753515532739/SahelPlan?authkey=Gv1sRgCJPr5vr0l9OPNA&feat=email

 

Planin video malilaispakolaisten tilanteesta:

http://youtu.be/wpCu773cyV4

 

 

Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Planin työn pääasiallisia rahoittajia ovat yksityiset, kummitoiminnassa mukana olevat ihmiset. Tärkeitä rahoittajia ovat myös ulkoasiainministeriö sekä yritykset. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Plan toimii yhteensä 68 maassa. Lisätietoja: www.plan.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs