Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Roihu-leirin 18 000 partiohuivia valmistettiin kierrätysmateriaaleista

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Roihu-leirin 18 000 partiohuivia valmistettiin kierrätysmateriaaleista

Tiedote.
Julkaistu: 21.07.2016 klo 06:00
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaisten suurleirin Roihun leirihuivit on tehty kokonaan ylijäämäkankaista. Yhteistyössä Sitran ja suomalaisen tekstiilialan yrityksen TouchPointin kanssa valmistettujen huivien avulla säästetään luonnonvaroja ja herätetään leirin osallistujat pohtimaan ekologisten valintojen merkitystä. 

Suomessa 54 prosenttia jätteestä jää kierrättämättä tai käyttämättä uudelleen, ja paljon käyttökelpoista materiaalia menee näin hukkaan. Roihulla haluttiin vastata kestävän kehityksen haasteeseen ja valmistaa leirihuivit ylijäämämateriaaleista kiertotalouden hengessä. 

Partiolaisen tunnistaa huivista, joten leirihuivilla on meille suuri merkitys. Partion tavoitteena on kasvattaa aktiivisia yhteiskunnan jäseniä. Myös ympäristön kunnioittaminen on toiminnassa oleellisessa osassa. Kierrätyshuivien avulla haluamme saada leiriläiset näkemään, minkälaisia vaikutuksia arjen valinnoilla on”, sanoo toinen Roihun leirinjohtajista Heikki Otsolampi. 

Kierrättämällä säästettiin lähes 10 miljoonaa litraa vettä 

Koska puuvillakankaan värjääminen kuluttaa paljon vettä, ei huivikankaita ole haluttu erikseen värjätä, vaan huiveja varten on etsitty valmiiksi sopivan värisiä kankaita.Kierrätettyjen ja valmiiksi värjättyjen kankaiden käyttö auttoi säästämään yli 9 700 000 litraa  vettä: saman verran kuin 60 000 suomalaista kuluttaa vuorokaudessa. 

18 000 huivin valmistamiseen tarvittiin noin neljä kilometriä kierrätyskangasta. Materiaalit ovat kangastoimittajien poistuvia värejä, pakanpäitä, tuotannon ylijäämiä ja yrityksiltä käyttämättä jääneitä kankaita. Huivit on valmistanut suomalainen tekstiilialan yritys Touchpoint, jonka toiminta keskittyy kestävään kehitykseen. 

"Olemme erittäin iloisia saadessamme olla mukana partiolaisten hankkeessa, jossa meillä yhdistyy yhteinen arvopohja. Lisäksi löysimme yhdessä uudenlaisen ratkaisumallin, josta syntyy toivottavasti monelle partiolaisille merkityksellinen muisto leiristä", sanoo Touchpointin toimitusjohtaja Outi Luukko 

Kiertotalous perustuu tuotteiden uudelleenhyödyntämiseen

"Roihun huivi on pilkahdus kiertotaloudesta, missä materiaalit ja arvo pysyvät kierrossa mahdollisimman pitkään. Hukkaa ja jätettä syntyy mahdollisimman vähän”, kertoo johtava asiantuntija Matti Aistrich Sitrasta. 

Kiertotaloudessa yritysten toiminta voi perustua muun muassa tuotteiden huoltoon, uudelleenkäyttöön ja uudelleenvalmistukseen – ei niinkään tavaroiden myynnin kappalemääräisestä lisäyksestä. Kiertotaloudessa talouden ja hyvinvoinnin kasvu ei enää perustu luonnonvarojen liikakäyttöön.

Kestävien kulutustottumusten luominen on yksi kiertotalouden kehittymisen edellytys. Nuorten herätteleminen ajattelemaan asiaa rakentaa osaltaan yhteiskuntaa, joka toimii maapallon kantokyvyn rajoissa”, Aistrich jatkaa. 

Hämeenlinnan Evolla järjestettävälle Roihu-leirille osallistuu 20.—28.7. yli 17 000 osallistujaa ja se on suurin nuorisotapahtuma Suomessa tänä vuonna. Kierrätys ja uusiokäyttö huomioidaan Roihulla myös esimerkiksi leiriä varten tehtävissä rakennelmissa ja jätehuollossa. 

Leirihuivin tarina: roihu2016.fi/leirihuivi 

Lisätiedot:  

Roihu 2016, leirinjohtaja Heikki Otsolampi, p. 050 618 60, heikki.otsolampi@roihu2016.fi 

Sitra, johtava asiantuntija Matti Aistrich, p. 040 170 3535, matti.aistrich@sitra.fi 

Touchpoint, toimitusjohtaja Outi Luukko, p. 0400 406 083, outi@touchpoint.fi (tavoittaa ensisijaisesti sähköpostitse) 

 

Suomen Partiolaisten järjestämä suurleiri Roihu järjestetään Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.
@Roihu2016: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, SnapChat, Medium-blogi


Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on tulevaisuusorganisaatio, joka tekee töitä Suomen kilpailukyvyn ja suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Sitra ennakoi yhteiskunnan muutosta, etsii käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhdittaa kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa. Sitra.fi

Touchpointon suomalainen tekstiilialan yritys, jonka toiminta keskittyy kestävään kehitykseenjauusien prosessien ja toimintatapojen kehittämiseen kiertotalouden edistämiseksi. Touchpoint.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs