Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Rippikoululaisten vierailut piristävät hoivakotien arkea Espoossa

Espoon seurakunnat

Rippikoululaisten vierailut piristävät hoivakotien arkea Espoossa

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 15:09
Julkaisija: Espoon seurakunnat

– Rippikouluryhmän vierailua espoolaisessa seniorikeskuksessa kokeiltiin rippikoulussa viime kesänä, Espoon seurakuntien kasvatustyön pastori Marko Autio kertoo.  – Palaute vierailusta oli hyvin positiivista rippikoululaisilta, seniorikeskukselta, sen asiakkailta ja asiakkaiden omaisilta.

Käynti seniorikeskuksessa sai rippikoululaiset pohtimaan, mitkä ovat elämässä tärkeitä asioita: miltä yksinäisyys tuntuu ja miten voi itse pienillä teoilla ilahduttaa toisia ihmisiä.

Kesällä 2014 kokeilua laajennetaan. Yhdeksän rippikouluryhmän nuoret vierailevat espoolaisissa hoivakodeissa. Vierailut suunnitellaan yhteistyössä rippikoulun ohjaajien, hoivakotien henkilökunnan ja sairaalasielunhoitajien kanssa. Mukana ovat Espoon tuomiokirkkoseurakunta sekä Espoonlahden, Tapiolan, Leppävaaran ja Olarin seurakunnat. Hanke on osa Espoon seurakuntien Korsi-projektia.

Mahdollisuuksien mukaan vierailuun osallistuu myös hoivakodissa toimiva sairaalapappi. Vierailun aikana ryhmä voi pitää hartauden ja järjestää keskusteluhetken tai muuta ohjelmaa, joka sovitaan etukäteen henkilökunnan kanssa.

Hoivakodin asukkaille vierailu tuo toivottua vaihtelua arkeen. Ikäihmisten yksinäisyyden näkeminen saattaa herättää nuoria huomaamaan herkemmin yksinäisyyden myös nuorten omissa ryhmissä. Nuoret saavat tuntumaa vapaaehtoistoimintaan vanhusten parissa hoivakodeissa. Vierailuista kerätään palaute, jonka pohjalta toimintamallia kehitetään seurakunnissa.

– Espoon seurakuntien kolmivuotinen Korsi-projekti jatkuu vielä tämän vuoden ajan, kertoo projektisihteeri Tomi Oravasaari.  Yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt rahoituksen neljälle uudelle seurakuntien hankkeelle. Kaikkiaan rahoitettuja seurakuntien hankkeita on tähän mennessä yhteensä 39. Hankkeiden tavoitteena on ehkäistä nuorten ja vanhusten syrjäytymistä

Esbo svenska församling järjestää syksyllä viisi ruotsinkielistä iltaa ala-asteikäisten lasten vanhemmille. Iltoihin kutsutaan puhujiksi kasvatuksen ammattilaisia. Mobiiliauttamispalvelu Tekstaritupua tehdään tutuksi espoolaisille 3.–6.-luokkalaisille infotilaisuuksien ja -materiaalin avulla. Espoonlahden seurakunta järjestää elämän- ja kotitalouden hallintaan keskittyvän ryhmän 18–30-vuotiaille yksinasuville työttömille miehille Soukan kappelilla. Tarve ryhmälle on noussut esiin Espoonlahden kirkolla toimivan elintarvikejakelun sekä diakonian asiakastapaamisten yhteydessä.

 

Lisätietoja:

Espoon seurakuntayhtymän kasvatustyön pastori Marko Autio, marko.autio@evl.fi, 040 531 1003

projektisihteeri Tomi Oravasaari, tomi.oravasaari@evl.fi, 050 432 9326, www.espoonseurakunnat.fi/korsi

Liitetiedostot

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs