Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Reserviläisliitolle kansainvälinen puheenjohtajuus

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitolle kansainvälinen puheenjohtajuus

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2016 klo 08:30
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Eurooppalaisia reservinaliupseerijärjestöjä yhdistävän CISOR-järjestön puheenjohtajuus on siirtynyt Reserviläisliiton vastuulle. Liiton kaksivuotisen puheenjohtajakauden aikana Suomessa järjestetään maamme puolustusratkaisua esittelevä kongressi, sotilasmoniottelu sekä kuusi hallituksen kokousta, joissa tutustutaan eri puolustushaaroihin sekä rajavalvontaan. Näihin tapahtumiin osallistuu satoja reserviläisiä eri puolilta Eurooppaa.

CISOR-järjestö (Confédération Interalliée des Sous-Officiers de Réserve ) on perustettu vuonna 1963 lisäämään yhteistyötä eurooppalaisten reservinaliupseerien välillä. Taustalla oli EU:n perustamisen tapaan toinen maailmansota sekä tarve purkaa historiallista vastakkainasettelua Saksan ja Ranskan välillä. Järjestössä on nykyisin mukana Reserviläisliiton lisäksi reservinaliupseerijärjestöjä Belgiasta, Espanjasta, Hollannista, Italiasta, Itävallasta, Puolasta, Ranskasta, Saksasta, Sloveniasta, Sveitsistä ja Tanskasta.

Suomalaisilla maanpuolustusjärjestöillä on paljon kansainvälistä yhteistoimintaa mutta Reserviläisliiton puheenjohtajuus 2016-2018 on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Liiton tavoitteena on uudistaa CISOR-järjestön kokous- ja hallintokäytäntöjä, aloittaa säännöllinen tiedottaminen tavoitteista ja toiminnasta sekä lisätä yhteistyötä reserviupseereja edustavien järjestöjen kanssa. Lisäksi järjestön toimintaa pyritään laajentamaan Euroopassa.

CISOR-järjestön puheenjohtajana toimii vuosien 2016-2018 ajan Reserviläisliiton entinen varapuheenjohtaja, sotilasmestari Ilpo Pohjola Liperistä. Muita keskeisiä henkilöitä ovat pääsihteerinä toimiva sotilasmestari Osmo Suominen Piikkiöstä sekä CISOR-järjestön valiokuntien puheenjohtajina toimivat ylivääpeli Annukka Jokipii Seinäjoelta ja ylivääpeli Minna Nenonen Oripäästä. Puheenjohtajakauden kaikki tapahtumat järjestetään yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sekä Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen kanssa.

Lisätietoja asiasta antavat CISOR-järjestön puheenjohtaja Ilpo Pohjola, puh 0400 182700 tai Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755. Lisätietoa myös osoitteesta http://cisor.info.

Liitteenä oleva, Reserviläisliiton CISOR-puheenjohtajuuden tunnus on median vapaasti käytettävissä.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö on vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto ry, jonka organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja yli 342 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on noin 37 000.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten ns. kenttäkelpoisuutta. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen koulutus sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ. Myös veteraanityö ja -tuki on laajaa.

Reserviläisliitto on mukana Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnassa, joka mm. järjestää reserviläisille tarkoitettua sotilaallista koulutusta sekä erilaista onnettomuustilannekoulutusta. Yli 40 prosenttia MPK:n vapaaehtoiskouluttajista on Reserviläisliiton jäseniä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs