Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Radio Dein juontaja järjestää hyväntekeväisyyskonsertin Syyrian tueksi.

Radio Dei

Radio Dein juontaja järjestää hyväntekeväisyyskonsertin Syyrian tueksi.

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2016 klo 16:00
Julkaisija: Radio Dei

Moni on järkyttynyt Syyriasta kantautuvista kuvista. Itä-Aleppossa on loukussa 275 000 siviiliä ja lapsia surmataan joka päivä. Muualla Aleppon alueella pari miljoonaa ihmistä kärsii nälänhädästä. Kaupunkia pidetään esimerkiksi YK:n lastenjärjestö Unicefissa työskentelevän työntekijän mukaan maailman vaarallisimpana kaupunkina.

Radio Dein aamujuontaja Ariel Neulaniemi on pohtinut jo pitkään, miten auttaa reilut 5 vuotta kauheuksien keskellä eläviä syyrialaisia.

- Uutisia tulee jatkuvalla syötöllä sodista ja luonnonkatastrofeista. Mieli turtuu, vaikka sydän ei tahtoisi. Jotenkin ne kuvat syyrialaisista lapsista raunioiden keskellä ovat vain liikaa. Ne ylittävät järjen ja sydän itkee. Miksi minä saan leikkiä pienten poikieni kanssa turvassa, kun joku isä toisaalla menettää lapsensa tai joku pieni vauva löydetään raunioiden keskeltä perheen ainoana eloonjääneenä, ihmettelee Ariel.

Auttaako pelkkä rukous?
Moni on kokenut tarpeellisena rukoilla ja puhua syyrialaisten puolesta. Eräänä iltana Ariel huokaili iltarukouksen jälkeen, kun puheet ja rukoukset eivät tunnu auttavan.

- Vaimo ehdotti silloin, että miksen järjestäisi hyväntekeväisyyskonserttia. Hommaisin tähtiartistit ja juontaisin illan. Tapahtuman tuotto kanavoitaisiin syyrialaisten auttamiseksi, Ariel paljastaa.

Nukutun yön jälkeen Ariel pyöritti illan sapluunaa mielessään ja kohta suunnitelma sai mielenkiintoisen sisällön. Artisteiksi lupautuivat keväällä odotetun levyn julkaissut Jukka Leppilampi sekä Jippu, Tommi Kalenius ja Ida Elina, joilta jokaiselta on tulossa pian uusi levy. Tapahtuman puuhamies-Ariel otti yhteyttä Vantaankosken seurakuntaan, jossa kirkkoherra Hannu Pöntinen tarjosi Myyrmäen kirkkoa tapahtuman paikaksi.

- On erityisen hienoa, että Kallion kirkosta maapallon eri kolkkiin levinnyt #Alepponkellot (engl. #BellsForAleppo) muistuttaa maailmaa Syyrian kuolleista uhreista. Kellojen soitto loppuu juuri Myyrmäen kirkossa maanantaina 24.10. klo 18, josta käynnistyykin tuo hyväntekeväisyyskonsertti. Tapahtuma järjestetään vielä YK:n päivänä, joka on samalla rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä.

Illassa tullaan kuulemaan videotervehdys Syyriasta. Siitä vastaa Radio Dein maanantain Päivän blogisti Olli Pitkänen, joka toimii Kirkon Ulkomaanavun Lähi-idän ohjelmajohtajana. Hyväntekeväisyyskonsertin tuotto ohjataan Kirkon Ulkomaanavulle, joka toimii alueella International Orthodox Christian Charityn kautta. Konsertti on ilmainen, mutta jokainen voi lahjoittaa haluamansa summan kolehtiin.


- Autettavia on paljon, joten toivottavasti apua saadaan välitettyä perille myös hyvien artistien musiikin välityksellä. Tervetuloa auttamaan, rohkaisee tapahtumaa järjestävä Ariel Neulaniemi.

----

Konserttipaikka Myyrmäen kirkko sijaitsee Louhelan juna-aseman vieressä, Uomatie 1, Vantaa.Haastattelupyynnöt: ariel.neulaniemi(at)radiodei.fi

Liitetiedostot

Radio Dei on Suomen ainoa kristillinen radioasema ja maamme tunnetuin kristillinen media. Kanavaa kuuntelee viikoittain 200.000 ja vähintään kerran kuukaudessa yli 300.000 suomalaista. (TNS Gallup 27.5.2014)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs