Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Puolustusmäärärahoja korotettava

Reserviläisliitto tiedottaa

Puolustusmäärärahoja korotettava

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2013 klo 15:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola vaati Oulussa puolustusmäärärahoihin pikaista korotusta. Savolan mukaan korotustarve on hieman runsaat 200 miljoonaa euroa.

- Vaadimme päättäjiä sitoutumaan Eduskunnan hyväksymässä turvallisuus- ja puolustusselonteossa määriteltyyn minimikorotustarpeeseen, joka on vuonna 2016 noin 50 miljoonaa ja vuoteen 2020 mennessä asteittain 150 miljoonaa euroa indeksikorotusten lisäksi.

Ilman lisärahoitusta Suomen puolustus on jo lähivuosina vaikeuksissa, koska alueellisten joukkojen vanhenevaa kalustoa ei kyetä uusimaan. Oulussa yhteisen liittokokoustapahtuman järjestäneet maanpuolustusjärjestöt vaativat päättäjiä sitoutumaan nykyisen puolustusjärjestelmän ylläpitoon.

- Me kaikki viisi järjestöä näemme, että Puolustusvoimien tehtävänä on myös jatkossa itsenäisesti ja uskottavasti puolustaa koko Suomen aluetta. Tämän edellytyksenä ovat riittävän suuret, hyvin varustetut ja koulutetut sodan ajan joukot sekä suomalaisten korkea maanpuolustustahto. Vaadimme, että näitä perustekijöitä ylläpidetään myös jatkossa.

Tapahtuman päättäneessä maanpuolustusjuhlassa puhunut Savola puolusti voimakkaasti yleistä asevelvollisuutta. Järjestöjen perjantaina julkaistua, puolustuspoliittista julkilausumaa siteerannut Savola tyrmäsi väitteet, joiden mukaan asevelvollisuusarmeija olisi heikkotasoinen.

- Paikkaansa eivät myöskään pidä väitteet, joiden mukaan ammattiarmeija olisi automaattisesti korkeatasoisempi kuin yleisen asevelvollisuuden kautta syntyvä reserviläisarmeija. Kokemukset vaikkapa Puolustusvoimien kansainvälisistä operaatioista todistavat aivan muusta.

Oulun valtakunnallinen maanpuolustusjuhla päätti Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton, Maanpuolustusnaisten Liiton ja Reserviläisurheiluliiton yhteisen liittokokoustapahtuman Oulussa. Kolmipäiväiseen tapahtumaan osallistui useita satoja reserviläisiä ja maanpuolustusnaisia eri puolilta Suomea.

Lisätietoja asiasta antavat puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs