Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Punainen Sulka 2017 vauhdissa Kymenlaaksossa, Itä-Hämeessä, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa

Suomen Lions-liitto ry

Punainen Sulka 2017 vauhdissa Kymenlaaksossa, Itä-Hämeessä, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2016 klo 07:00
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Suomen sadat lionsklubit ovat kevään aikana liikkeellä koko maassa

Punainen Sulka logoSuomen lionsklubien seitsemäs Punainen Sulka -keräys on vauhdissa Lions-liiton D-piirissä, jonka 69 klubin tavoitteena on kerätä lähes 420 000 euroa kesäkuun 2017 loppuun mennessä. Valtakunnallisesti Punainen Sulka 2017 -keräyksen tavoitteena on koota viisi miljoonaa euroa, joilla tehdään vähintään 2017 tekoa Suomen nuorten hyväksi yhteistyössä keräyskumppaneiden kanssa.  

Suomen Lions-liiton D-piirin muodostavat Kymenlaakso, Itä-Häme, Etelä-Karjala ja Etelä-Savo. Piirikuvernööri Markku Vihavainen Juvalta kertoo, että piiri on jäsenmäärältään keskimääräistä suurempi. Siihen kuuluu 69 klubia ja 1 908 lionia (jäsentä). Kerätyistä varoista 25% käytetään kunkin keräyksessä mukana olleen klubin kotipaikkakunnan nuorisotyöhön.

D-piirin keräystavoite on noin 220 euroa jokaista klubien jäsentä kohti. Keräyksen piirikoordinaattori Jari Vierikko Mikkelistä mainitsee, että esimerkiksi Sulkatanssit tuottivat hyvän summan keräykseen.
– Lähiaikoina on tiedossa klubien yhteisiä tempauksia Mikkelissä 7.–8.5. ja Lappeenrannassa 14.5., Vierikko toteaa.

Kevään aikana lionsklubit ovat liikkeellä kaikissa Suomen 14 lionspiirissä ja lähes jokaisella paikkakunnalla. Lionit myyvät hyväntekeväisyystunnustaan Punaista Sulkaa ja tekevät lipaskeräyksiä. Keräyslupa on aina lippaassa esillä. Kunnianhimoinen tavoite on saada 10 vuoden jälkeen sulka koristamaan jokaisen suomalaisen rintaa itsenäisyyden juhlavuonna.

– Leijonat ovat uskomattoman kekseliäitä ja luovia. Lipaskeräyksen ja sulkamyynnin lisäksi tulemme näkemään lukuisia klubien järjestämiä tapahtumia, joissa keräämme rahaa Suomen nuorten hyväksi Punaisen Sulan merkeissä. Monet klubit järjestävät tapahtumia myös yhdessä, keräyksen viestintävastaava Harri Ala-Kulju kertoo.

2017 tekoa 100-vuotiaan Suomen nuorten hyväksi

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tiettävästi suurimman varainkeräyskampanjan teemana on ”Tue nuorta itsenäisyyteen”. Keräysvaroilla lionsklubit ovat sitoutuneet tekemään vähintään 2017 tekoa Suomen nuorten hyväksi yhteistyössä keräyskumppaneiden kanssa. Punainen Sulka 2017 -keräyksen kumppanit ovat

 • Aseman Lapset ry (Walkers-kahvila- ja bussitoiminta)

 • Tukikummit-säätiö (syrjäytymisen ehkäiseminen)

 • Ehyt ry (ehkäisevä päihdetyö)

 • Partiolaisten kansalaiskasvatusohjelma

 • Näkövammaisten liiton nuorten opintotoiminta (elämänhallinnan tukeminen)

 • Lasten ja nuorten säätiön Myrsky-taideterapiahanke (mielenterveystyö)

 • Yeesi ry (voimavaralähtöinen nuorten harrastustoiminta).

Nuorten tukemiseen on yhdessä keräyskumppaneiden kanssa valittu neljä osa-aluetta, jotka ovat

 • syrjäytymisen ehkäiseminen,

 • päihteettömyys,

 • elämänhallinta ja

 • mielenterveys.

Keräyskumppaneiden kanssa tehtäviä tekoja kootaan keräyksen verkkosivuille www.punainensulka.fi, missä seurataan kampanjan vaiheita vuoden 2017 lopulle. Kampanjan omaa TV-tuotantoa voi katsoa Punaisen Sulan verkkosivuilla. Facebookissa kampanjasivusto löytyy Punainen Sulka Röda Fjädern 2017 -nimellä.

Punaisen Sulan keräyksen lisäksi lionsklubit tekevät käytännön tekoja nuorten hyväksi omassa ”Elämisen taitoja nuorille, Lions Quest” -ohjelmassaan sekä ja internetin turvalliseen käyttöön ohjaavassa ”Vastuu on meidän” -opastustyössään.

Vuonna 2017 sekä itsenäinen Suomi että kansainvälinen Lions-järjestö täyttävät 100 vuotta. Punainen Sulka -keräys on osa itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa ja samalla kunnianosoitus maailman suurimman palveluklubijärjestön, Lions Clubs Internationalin satavuotisjuhlalle.Varainkeräyskampanjan suojelija on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.

 

Lisätietoja liitteessä ja verkossa: http://www.punainensulka.fi

 

Punainen Sulka 2017 -keräyksestä D-piirissä lisätietoja antaa

 

Jari Vierikko

keräyksen piirikoordinaattori

+358 400 973 376

jari.vierikko@lions.fi

 

Punainen Sulka 2017 -keräyksestä valtakunnallisesti

 

Harri Ala-Kulju

Keräyksen viestintävastaava

+358 50 64684

harri.alakulju@lions.fi

 

Lions-järjestöstä ja -toiminnasta

 

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

+358 10 501 4502,  040 580 2494

www.lions.fiLIITE:

Punainen sulka on Suomen lionsklubien rekisteröity tavaramerkki

Punainen Sulka on Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyskeräysten rekisteröity tavaramerkki, jota klubit ovat käyttäneet valtakunnallisissa keräyskampanjoissaan vuodesta 1972 alkaen.

Tunnus on tiettävästi kotoisin Japanista, jossa sitä on käytetty vapaaehtoisen auttamisen vertauskuvana. Suomeen symboli tuli Ruotsin kautta, jossa lionsklubit käyttivät sitä ensimmäisen kerran vuonna 1965 kerätessään 13 miljoonaa kruunua asuntojen saamiseksi vammaisille ihmisille. Sittemmin sitä ovat hyväntekeväisyyskeräyksissään käyttäneet muidenkin Pohjoismaiden lionsklubit.

Suomen lionsklubit ovat eri keräyksillään lahjoittaneet nykyrahassa yli 46 miljoonaa euroa apua tarvitsevien auttamiseen kotimaassa sekä kansainvälisesti.

Suomen lionsklubien Punainen Sulka -keräykset:

 

Keräysvuosi

Keräyksen

kohde

Keräystulos

nykyrahassa

miljoona euroa

1972

Syöpätaudit

6,6

1975

Sydäntaudit

8,9

1984

Sotaveteraanit

9,2

1990

Vammaiset

6,3

1999

Ikäihmiset

7,1

2006

Lapset ja nuoriso

4,5

 

Lions-järjestöllä esimerkillinen keräysmoraali

Lions-järjestön varainkeruu perustuu lionien omaan, vapaaehtoiseen työhön. Lions-järjestö tai sen jäsenet eivät saa keräyksestä palkkioita.

– Olemme ylpeitä siitä, että keräystemme tuotot välttämättömien keräyskulujen jälkeen menevät kokonaan ilmoittamiimme avustuskohteisiin, Punainen Sulka 2017 -keräyksen kampanjavastaava Matti Tieksola sanoo.

Financial Timesin selvityksessä vuonna 2007 445 yritystä valitsi Lions-järjestön parhaaksi yhteistyökumppanikseen. Se sai täydet pisteet luotettavuudesta, kyvystä soveltaa projektejaan paikallisissa olosuhteissa, tukijoidensa tarpeiden ymmärtämisestä sekä viestinnän onnistumisesta.

Vuonna 2015 amerikkalainen hyväntekeväisyysjärjestöjä arvioiva tutkimuslaitos Charity Navigator antoi neljäntenä vuotena peräkkäin täydet neljä tähteä Lions-järjestölle. Vain kahdeksan prosenttia järjestöistä saavuttaa maksimipisteet neljänä perättäisenä vuonna. Arvioon vaikuttivat ”hyvä hallinto ja parhaat käytännöt, joilla minimoidaan mahdollisuus epäeettisiin aktiviteetteihin sekä taloudellisesti vastuuntuntoinen järjestön päämäärien toteuttaminen”.

 Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubien järjestö. Siihen kuuluu 1,4 miljoonaa jäsentä 210 maassa ja yli 46000 Lions-klubissa. Lionit tekevät vuodessa 100 000 000 työtuntia vapaaehtoistyötä ja jakavat avustuksina 1000 000 000 Yhdysvaltain dollaria koko maailmassa. Suomessa on 930 Lions-klubia, joissa on jäseninä lähes 25 000 naista ja miestä. He auttavat kotiseutuaan, kotimaataan ja maailmaa n. 5 miljoonan euron arvosta vuodessa.

Lionismin tavoitteena on kasvattaa suvaitsevaisuuteen ja kansainväliseen yhteisymmärrykseen, yhdistää lioneita ja klubeja ystävyyteen ja toimintaan kotiseudun, kotimaan ja koko kansainvälisen yhteisön hyväksi. Lionsjärjestön erityiskohteena on Helen Kellerin kannustamana näönsuojelu. Leijonien näönsuojeluaktiviteeteissa on mm. syntynyt valkoinen keppi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs