Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Projektet Vi bygger en skola i Kongo har lanserats

Kyrkans Utlandshjälp

Projektet Vi bygger en skola i Kongo har lanserats

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2011 klo 10:00
Julkaisija: Kyrkans Utlandshjälp

Projektet Vi bygger en skola i Kongo är Kyrkans Utlandshjälps specialsatsning för det svenskspråkiga Finland. Projektet lanserades den 14 april i samband med Kyrkans Utlandshjälps utbildningsdag för frivilliga och församlingsanställda som ordnas i Helsingfors i dag.

Vi bygger en skola i Kongo följer med bygget av en ny skola i byn Mangina från början till slut. Projektet är en möjlighet för nya frivilliga att hitta en meningsfull uppgift i församlingen och Kyrkans Utlandshjälp utmanar församlingarna till en glad tävling sinsemellan. Projektet pågår tills de 70 000 euro som behövs är insamlade och den nya skolbyggnaden står färdig.

-Jag tycker att det här projektet är värt att stöda, eftersom den nya skolan blir till stor nytta både för barnen, deras föräldrar och för hela samhället. Jag hoppas att Borgå stift, dess församlingar och medlemmar vill vara med och förverkliga det här projektet, säger biskop Björn Vikström som är beskyddare för insamlingen.

Samtidigt lanserades egna webbsidor för projektet där man kan bekanta sig med den nuvarande Tendelaskolan i byn Mangina i Demokratiska republiken Kongo: www.kyrkansutlandshjalp.fi/skolan

Bilder från skolan samt en artikel med intervjuer med föräldrarna finns här:
http://www.kua.fi/se/ylanavigointi/forsamlingar/vi_bygger_en_skola_i_kongo/material/?id=1790

Mer information:
Informatör Hanna Palo, tfn 040 720 2240
Koordinator för församlingskontakter Cecilia Forsén, tfn 0400 103282

 


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs