Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Planin Lastenhallituksen Jimi Kuusipalo mukana jakamassa demokratiapalkintoa

Plan Suomi Säätiö

Planin Lastenhallituksen Jimi Kuusipalo mukana jakamassa demokratiapalkintoa

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2012 klo 14:24
Julkaisija: Plan Suomi Säätiö

Toista kertaa myönnettävä oikeusministeriön demokratiapalkinto jaettiin tänä vuonna lasten ja nuorten osallistumista ja vaikuttamista edistäville tahoille. Palkintoraadissa oli tänä vuonna mukana Planin Lastenhallituksen jäsen Jimi Kuusipalo, 13.

Palkintoehdokkaiksi etsittiin toimijoita, jotka innostavat lapsia ja nuoria aloitteellisuuteen ja positiiviseen vuorovaikutukseen muiden kanssa. Kymmenentuhannen euron palkinto jaettiin kolmen toimijan kesken.

Palkintoraati valitsi demokratiapalkinnon saajiksi Muuramen Nuorten Yrittäjyystalo Innola ry:n sekä Nuoret Kehittäjät, lastensuojelunuorten kehittäjäryhmän Helsingistä. Kolmas palkittu valittiin yleisöäänestyksen perusteella, sen voitti Pääkaupunkiseudun Nuorten ääni -toimitus.

Muuramen Innola on toimintatalo, jossa kannustetaan yritteliäisyyteen ja aktiivisuuteen ja jossa nuoret voivat toteuttaa itse ideoimiaan projekteja. Nuoret Kehittäjät taas ovat lastensuojelun piirissä olevia nuoria, jotka yhdessä ammattilaisten kanssa kehittävät lastensuojelun sosiaalityötä ja palveluita. Nuorten ääni on taas demokratia- ja mediakasvatushanke, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden osallistua itsenäisesti median tekemiseen.

 Planin Lastenhallituksen Jimi Kuusipalon valinta palkinnon saajaksi oli Nuoret Kehittäjät -ryhmä.

– Nuoret Kehittäjät on lupaava ja hyväntahtoinen ryhmä joka ajaa samankaltaisia asioita kuin Plan. Hyvää ryhmässä on erityisesti se, että lapset ja aikuiset ovat olleet yhdessä mukana toimintaa kehittämässä, Kuusipalo pohti.

Valintaa oli tekemässä lapsista ja nuorista koostuva nelihenkinen raati, jonka muita jäseniä olivat laulaja Diandra Flores, jalkapalloilija Teemu Pukki sekä Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n puheenjohtaja Senni Raunio.

Vuosittain jaettavan demokratiapalkinnon avulla pyritään lisäämään tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja sen merkityksestä. Demokratiapalkinnon koordinoinnista vastaa oikeusministeriö.

 

Lisätietoa:

Tiina Salmio, Plan Suomen kotimaan toiminnan suunnittelija, p. (09) 6869 8095, tiina.salmio@plan.fi

Perttu Iso-Markku, Plan Suomen verkkotoimittaja, p. 040 450 8273, perttu.iso-markku@plan.fi

www.plan.fi

Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Työ tähtää lasten oikeuksien toteutumiseen ja keskittyy auttamaan kaikkein syrjityimpiä: tyttöjä, etnisiä vähemmistöjä, vammaisia lapsia ja katulapsia. Planin työn pääasiallisia rahoittajia ovat yksityiset, kummitoiminnassa mukana olevat ihmiset. Tärkeitä rahoittajia ovat myös ulkoasiainministeriö sekä yritykset. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Plan toimii yhteensä 69 maassa. Lisätietoja: www.plan.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs