Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Pienperheyhdistyksen mieskaverit aloittavat toiminnan Turussa

Pienperheyhdistyksen mieskaverit aloittavat toiminnan Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2013 klo 00:00
Julkaisija: Viestintätoimisto Communiké

Yksinhuoltajaäitien lapsille etsitään aikuiseksi kaveriksi eri-ikäisiä, tavallisia miehiä.
Vapaaehtoiset koulutetaan, ensimmäinen kurssi alkaa Turussa 26. syyskuuta.

Pienperheyhdistyksen mieskaveritoiminta laajenee ja aloittaa tänä syksynä vapaaehtoistyön Turussa. Mieskaverit ovat vapaaehtoisia, jotka toimivat luotettavina ja turvallisina aikuisina kavereina lapsille, joilla ei ole pysyvää suhdetta isäänsä tai muihin aikuisiin miehiin.

”Etsimme nyt Turussa vapaaehtoisiksi eri-ikäisiä, ihan tavallisia miehiä”, Pienperheyhdistyksen projektipäällikkö Petri Kaverma sanoo. ”Mieskaveri ja lapsi tapaavat kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Tärkeintä on ihan tavallinen yhdessäolo ja kaveruus.”

Pienperheyhdistyksellä on ollut mieskaveritoimintaa pääkaupunkiseudulla jo yli viidentoista vuoden ajan. Viime vuonna toiminta alkoi myös Tampereella. Mieskavereina toimii yhteensä satakunta eri-ikäistä miestä ja lähes 120 lasta. Noin 85 prosenttia lapsista on poikia.

”Kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Mieskaveritoiminta on osoittautunut tärkeäksi niin mukana oleville lapsille kuin miehillekin. Moni lapsi ja perhe joutuu odottamaan mieskaveria pitkään, sillä tarvitsijoita on paljon”, Petri Kaverma kertoo.

Mieskaveritoiminta on Pienperheyhdistyksen perustamaa ja kehittämää vapaaehtoistoimintaa. Se on ainutlaatuista Suomessa sikäli, että lasten ja miesten kaveruus perustuu puhtaasti vapaaehtoisuuteen eivätkä lapset ohjaudu toimintaan kaupungin sosiaalitoimen eli lastensuojelullisen kontaktin kautta.

Pienperheyhdistys aloitti vuosi sitten Pikkukaveria ei jätetä -projektin, ja suuren kysynnän takia mieskaveritoimintaa aiotaan lähivuosina laajentaa vielä kahdelle uudelle paikkakunnalle. Projekti kuuluu Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamaan Emma ja Elias -ohjelmaan, jota toteutetaan yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa.

Turussa mieskaveritoiminnan ottaa hoitaakseen monipalvelukeskus Tsemppi.

”Otamme mieskaveritoiminnan ilolla vastaan tänne Turkuun. Se täydentää hyvin monipalvelukeskus Tsempin muita vapaaehtoistoiminnan palveluita, kuten Wabarit-toimintaa. Toivomme, että aktiiviset turkulaiset miehet rohkaistuvat lähtemään mukaan ja myös yksinhuoltajaperheet löytävät toimintamme”, vapaaehtoistyön koordinaattori Tiina Kylämäki toteaa.

Mieskaveriksi pääsee osallistumalla noin 15 tunnin mittaiselle kaverikurssille. Turun ensimmäinen kurssi järjestetään 26. syyskuuta alkaen. 

Turun seudun yksinhuoltajat ry:ssä uskotaan, että tarvetta aikuisille kavereille on.

”Tämä osuu juuri siihen saumaan, johon emme pysty tarjoamaan mitään toimintaa. Mieskaveri on todella hieno mahdollisuus saada miehen mallia, jos isää ei ole tai suhde isään on heikko”, Turun seudun yksinhuoltajien puheenjohtaja Tarja Mäkelä sanoo. 


Pienperheyhdistys, monipalvelukeskus Tsemppi ja Lastensuojelun keskusliitto järjestävät sunnuntaina 1.9. Turussa koko perheen tapahtuman Aurajoen rannalla, Forum Marinumin kupeessa. Mieskaveritoiminnan alkamisen kunniaksi järjestettävässä tapahtumassa esiintyvät lasten suosikit Mimi ja Kuku sekä Turun sirkus ry. Tapahtuma alkaa kello 14, ja sen aikana, noin kello 15,
perinnepurjelaiva Österstjernan rantautuu tapahtumapaikan laituriin ja tuo mukanaan Helsingissä jo mieskavereina toimivia vapaaehtoisia. Laivaan pääsee tutustumaan. Tapahtuma on ilmainen.


Lisätietoja
Petri Kaverma, projektipäällikkö, Pienperheyhdistyksen Pikkukaveria ei jätetä -projekti, p. 050 304 6191.

Tiina Kylämäki, vapaaehtoistyön koordinaattori, monipalvelukeskus Tsemppi, p. 050 565 9979

Tarja Mäkelä, puheenjohtaja, Turun seudun yksinhuoltajat, p. 044 358 8599


Lisätietoja mieskaveritoiminnasta Turussa

Lisätietoja mieskaveritoiminnasta valtakunnallisesti

Pienperheyhdistys ry on Helsingin ensikodissa asuneiden au-äitien vuonna 1968 perustama uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Se edistää lasten aseman parantamista ja tasa-arvoisen lapsuuden toteutumista. Pienperheyhdistyksen perustehtävä on lasten hyvinvoinnin turvaaminen kehittämällä ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä, tarjoamalla lapsiperheille mahdollisuuksia vertaistukeen ja yhteiseen toimintaan sekä edistämällä eri perhemuotojen tasavertaisuutta. Pienperheyhdistys on Ensi- ja turvakotien liiton jäsenjärjestö.

Turun seudun Mielenterveyspalveluyhdistys ry on turkulaisten mielenterveysalan- ja vammaisjärjestöjen vuonna 2002 perustama yhdistys. Yhdistys tunnetaan parhaiten Monipalvelukeskus Tsemppinä. Monipalvelukeskus Tsemppi tuottaa palveluja mielenterveyskuntoutujille, työttömille ja muille asiakkaille. Myös vapaaehtoistoiminnan organisointi kuuluu Tsempin palveluihin. Lisätietoa monipuolisista palveluista löytyy Tsempin kotisivuilta www.tsemppi.net.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs