Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Pelastakaa Lapset vaatii tulitaukoa Syyriaan

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset vaatii tulitaukoa Syyriaan

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2016 klo 12:25
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Tilanteen pahetessa Syyriassa kansainvälinen Pelastakaa Lapset -järjestö vaatii pikaisesti 48 tunnin tulitaukoa Aleppon kaupunkiin ja avun välitöntä perille pääsyä piiritetyillä alueilla.

Ihmiset monilla alueilla, kuten Madayassa ja Darayassa kertovat tilanteen olevan pahin kuukausiin. Kaikkien konfliktin osapuolten on hyväksyttävä velvollisuutensa taata humanitaarinen pääsy alueille.

Kaikki elintärkeät tarvikkeet ovat loppumassa. Aleppossa kaupungin piiritys ja pommitukset jatkuvat. Ensin on saatava 48 tunnin tulitauko avun saamiseksi perille ja loukkaantuneiden evakuoimiseksi. Väkivaltaisuuksien on loputtava.  Pelastakaa Lasten paikallisten yhteistyökumppanien kaikki kahdeksan ambulanssia ovat tuhoutuneet pommituksissa niin pahoin, että niissä ei enää pystytä hoitamaan ihmisiä. Kuusi ambulansseista pystyy vielä kuljettamaan ihmisiä, vaikka autoista puuttuukin ovia ja ikkunoita. Tiet ovat pahasti vaurioituneita ja siksi kuljetukset ovat vaikeita. Sairaalat ovat kuitenkin niin täynnä haavoittuneita, etteivät ne aina pysty ottamaan vastaan uusia potilaita.

”Kuva Alepposta ambulanssissa istuvasta järkyttyneestä ja verisestä viisivuotiaasta Omran Daqneeshista tuo silmiemme eteen sen kauhun, jossa monet syyrialaislapset joutuvat elämään sodan keskellä” sanoo kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön pääsihteeri Helle Thorning-Schmidt. ”Eilen yhteistyökumppanimme lähetti meille kuvan toisesta pienestä pojasta. Poika oli puettu perinteiseen aleppolaiseen juhlapukuun, sellaiseen pukuun jollaisia käytetään esimerkiksi syntymäpäivillä. Pojan kullattu samettipuku oli repeytynyt riekaleiksi ja pojalla pään ympärille oli kiedottuna verinen side.” ”He kuljettivat pojan sairaalaan, mutta tämä vanhempiensa tulevaisuuden toivo kuoli myöhemmin vammoihinsa sairaalassa”.

Viimeviikkojen aikana Aleppossa on kuollut kymmeniä lapsia ja koko Syyrian alueella lapsia pommitetaan kodeissaan, kouluissaan ja leikkipuistoissaan. Lapset ovat myös piirityksen uhreja. YK:n mukaan monille alueille ei ole saatu apua perille kokonaiseen kuukauteen.

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset vaatii 48 tunnin tulitaukoa, jotta apu saadaan perille ja jotta haavoittuneet lapset saataisiin ulos Aleppon kaupungista. Tämä ei kuitenkaan riitä. Siviilien ja lasten kärsimykset on saatava loppumaan. Pommitusten ja piirityksen on loputtava.

Auta Syyrian kriisistä kärsiviä lapsia:

Soita keräyspuhelimeen 0700 04441 (12,77 € + pvm)

Tekstaa LAPSILLE numeroon 16499 (viestin hinta 10 €)

Lahjoita keräystilille: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi ”Syyria”)

Tee verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita (valitse lahjoituskohteeksi Syyrian kriisi)

Lisätietoja:

Anne Haaranen, johtaja, kansainväliset ohjelmat, Pelastakaa Lapset ry, 040 823 9463, anne.haaranen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs