Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Pelastakaa Lapset: Lapsille on turvattava heille kuuluvat oikeudet — yhtäkään lasta ei jätetä

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset: Lapsille on turvattava heille kuuluvat oikeudet — yhtäkään lasta ei jätetä

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2016 klo 13:59
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Tänä viikonloppuna Tampereella kokoontunut Pelastakaa Lasten liittokokous vaatii Suomelta sitoutuneempaa lapsen oikeuksien toteuttamista kaikessa päätöksenteossa, myös kuntatasolla.  

Pelastakaa Lapset ry:n jäsenistö on huolissaan siitä, että Suomessa, mutta myös EU:ssa ja maailmanlaajuisesti on nähtävissä heikkojen ihmisryhmien, kuten lasten ja lapsiperheiden, kokemusten ja oikeuksien vähättely.

Varhaiskasvatusta, opetusta ja lapsiperheiden toimeentuloa rajoittavat leikkaukset murentavat suomalaista yhteiskuntaa pitkälle tulevaisuuteen.

Lapsuuden aika on ainutlaatuista ja herkkää. Lapsuudessa tapahtuneet kaltoin kohtelut ja laiminlyönnit voivat muuttaa pysyvästi lapsen koko elämänkulun. Tällä voi olla syviä ja lamauttavia seurauksia perheessä, yhteisössä ja yhteiskunnassa useiden sukupolvien ajan. 

Lisäksi jyrkät leikkaukset kehitysyhteistyöstä ja turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisen hankaloittaminen osoittavat omalta osaltaan, että lapsia ja lapsiperheitä koskevasta globaalista vastuusta ollaan valmiita tinkimään.

”Kaiken yhteiskunnallisen toiminnan ytimessä tulee olla yli sukupolvien ulottuva vastuu huolehtia, että lapset ja nuoret saavat hyvän elämän edellytykset”, sanoo Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

”YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen pitää olla yhteiskunnallisen päätöksenteon ja toimeenpanon eräs tärkeimpiä suuntaviittoja”, jatkaa Markkula-Kivisilta.

Vuonna 1989 hyväksytyn YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen ytimessä on lapsen edun ensisijaisuus ja jokaisen lapsen oikeus huolenpitoon ja suojeluun.

”Meidän on palattava perusasioiden äärelle niin päättäjinä, eri alojen ammattilaisina kuin vanhempinakin. Tämä vaatii pitkäjänteisiä investointeja ja kaiken toimintamme lapsi- ja perhevaikutusten syvällistä arviointia. Ei enää lyhytnäköisiä leikkauksia eikä lyhytkestoisilla hankkeilla lasten elämää koskevien vaikeuksien hajanaista paikkaamista. Lapsuudelle on annettava arvo”, Hanna Markkula-Kivisilta muistuttaa.

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs