Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Pauli Hanhiniemestä Toivoa-kampanjan lähettiläs

Suomen Lähetysseura

Pauli Hanhiniemestä Toivoa-kampanjan lähettiläs

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2016 klo 09:00
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Koskettavasti ja inhimillisesti suomalaista sielunmaisemaa kuvaava muusikko Pauli Hanhiniemi on Suomen Lähetysseuran Toivoa.fi-kampanjan uusi lähettiläs. Kampanja muistuttaa, että kaiken epätoivon ja epävarmuuden keskellä maailmassa on yhä toivoa ja kuka tahansa voi ryhtyä toivon lähettilääksi. Kehitysmaissa toivo saa konkreettiset kasvot, kun syrjittyyn vähemmistöön kuuluvan köyhän perheen lapsi pääsee kouluun.

Lähdin mukaan kampanjaan, että kohdalleni kertyneestä julkisuudesta olisi jotain todellista hyötyäkin. Lasten auttaminen ympäri maailmaa on meidän vähän jo varttuneempien vastuulla. Lapset ovat huomisen isoja, jos sinne asti selviävät. Maailman tulevaisuutta muutetaan nyt, Hanhiniemi sanoo.

Toivon lähettiläänä Hanhiniemi tutustuu Lähetysseuran työhön Boliviassa, jossa edelleen noin 40 prosenttia kansalaisista elää köyhyydessä. Köyhyys ja syrjäytyneisyys koskettavat erityisesti alkuperäiskansoja. Bolivia on myös maailman ainut maa, jonka laki sallii työnteon jopa 10-vuotiaille lapsille. Maassa on arvioiden mukaan lähes miljoona lapsityöläistä. Lain mukaan vaaralliset työt, kuten työskentely kaivoksissa, on lapsilta kielletty eivätkä työt saisi estää lasten koulunkäyntiä. Lapsia kuitenkin työskentelee vaarallisissa olosuhteissa ja iso osa lapsityöläisistä ei käy koulua.

Suomen Lähetysseura on työskennellyt Boliviassa vuodesta 2004. Lähetysseura tukee Boliviassa vähävaraisten ja heikossa asemassa olevien lasten koulunkäyntiä ja elämäntaitoja. Esimerkiksi Verena Wells -oppilaskodissa vaikeista kotioloista tulevat aymarakansaan kuuluvat tytöt saavat turvallisen asuinpaikan ja tukea koulunkäyntiin. Työtä tekeville lapsille ja nuorille Lähetysseura tarjoaa ammattikoulutusta ja sitä kautta turvallisempia toimeentulomahdollisuuksia sekä koulutusta omista oikeuksista ja elämäntaidoista. Vapaa-ajantoiminnalla tuetaan lasten ja nuorten oikeutta leikkiin ja harrastuksiin. Lasten koulunkäyntiä tuetaan tukiopetuksella.

Pauli Hanhiniemen matkakuulumisia Boliviasta voi seurata 17.10.–6.11. Helmiradiossa sekä Suomen Lähetysseuran sosiaalisen median kanavissa:

 Lisätietoa Toivoa.fi-kampanjasta:

Liitteenä oleva kuva: Ari Vitikainen/Suomen Lähetysseura
Kuvateksti: Toivoa-kampanjan lähettiläs Pauli Hanhiniemen syksyyn kuuluu matka Boliviaan.

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs