Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Partioviikolla PopUp-kolot Hyvinkäällä, Lohjalla, Tuusulassa, Sipoossa, Järvenpäässä

Uudenmaan Partiopiiri ry

Partioviikolla PopUp-kolot Hyvinkäällä, Lohjalla, Tuusulassa, Sipoossa, Järvenpäässä

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2016 klo 13:11
Julkaisija: Uudenmaan Partiopiiri ry

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 18.-24.4.2016. Partiokolot tuodaan silloin kaupunkien ja kuntien keskustoihin. Partiota tehdään näkyväksi PopUp-koloilla, joissa on mahdollista kokeilla partiota harrastuksena.  Partioviikko huipentuu 24.4. järjestettävään Kohtaamiseen, johon osallistuu yli 2200 partiolaista eri puolilta Uuttamaata. "Partio tarjoaa kaikenikäisille yhteisön, johon kuulua. Partion aloittaminen ei katso ikää, vaan jokaiselle löytyy sopiva tapa harrastaa! Partioviikolla partio näkyy ja kuuluu ympäri Uudenmaan PopUp-koloilla, joissa harrastukseen voi tutustua vapaamuotoisesti. Partio on aikuisellekin loistava tapa tehdä hyvää ja osallistua lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseen!", kertoo piirinjohtaja Ilona Turunen.

 

Uudenmaan Partiopiirin lippukuntien järjestämät tapahtumat partioviikolla 2016:

Hyvinkäällä järjestetään partioviikon kunniaksi kaikille avointa viikkotoimintaa ja partiolaisia voi bongata myös kauppakeskus Willasta. Yksi jos toinenkin mallinukke saa teemaviikon kunniaksi partiohuivin kaulaansa. Pääkirjastolla on Hyvinkään Metsätyttöjen partionäyttely. Partioviikon myötä on oivallinen mahdollisuus päästä kurkistamaan partiolaisten arkeen ja ottaa selvää, mitä partiossa ihan oikeasti tehdään! Torstaina 21.4. Hyvinkään Metsätytöt järjestävät aikuisten oman partioillan Viertolassa (Pappilankatu 26) klo 18–19:30. Tervetuloa kaikki partiosta kiinnostuneet aikuiset!

Lisätietoa avoimesta viikkotoiminnasta: Leena Väre, 0407551847, leena.vare@gmail.com.

Lohjalla partiotoimintaan pääsee tutustumaan Lohjantähdessä maanantaista torstaihin. Partiotoimintaa järjestetään joka ilta klo 18-20. Koko viikon ajan esillä on myös partionäyttely. ”Kannattaa tulla katsomaan, moikkamaan ja vetämään hihasta. Nyt on hyvä mahdollisuus tutustua partioharrastukseen ja harkita siitä myös omaa harrastusta”, Lohjan partioviikkoa järjestävä Petri Niinikivi kannustaa.

Lisätiedot: Iitu Kuosmanen, 0407792454, ida-riikka.kuosmanen@hotmail.com.

Tuusulassa partioon pääsee tutustumaan tiistaina 19.4. ja keskiviikkona 20.4. Hyrylän S-marketin edustalla. Partiolaiset ovat paikalla molempina päivinä klo 13-19. Ohjelmassa on toiminnallista partion esittelyä ja tietysti lisätietoa maailman parhaasta harrastuksesta. ”Jos et ole koskaan tehnyt retkikeittimellä popcornia, kannattaa vaikkapa sen kokemuksen takia tulla piipahtamaan”, Tuusulan partioviikkoa järjestävä Antti Kylmänen hehkuttaa.

Lisätiedot: Antti Kylmänen, 0405040599, kylmanen.antti@gmail.com.

Sipoossa partioviikkoa juhlistetaan kouluilla. Paikallinen partiolippukunta Puskapartiolaiset hemmottelee Opintien koululaisten vanhempia aamukahvitarjoilulla maanantaina 18.4. ja Neitin Miilin tien koululla taas pidetään tietoiskuja ja kiinnostava aamunavaus partiotoiminnasta perjantaina 22.4.

Lisätiedot: Taru Salonsaari, 0407257370, taru.salonsaari@gmail.com.

Järvenpäässä partiolaiset siirtävät toimintansa tavallisista kokoontumistiloista Rantapuistoon. Keskiviikkona 20.4. ohjelmaa on sudenpentuikäisille eli 7-9-vuotiaille ja perhepartiolle. Torstaina 21.4. ohjelmaa on yli 10-vuotiaille. Silloin partiolaiset osallistuvat Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan ja kuka tahansa voi tulla Rantapuistoon nikkaroimaan oman linnunpöntön. Tervetuloa koko perheen kanssa tutustumaan erilaisiin aktiviteetteihin ja paikallisiin partiolaisiin!

Lisätiedot: Sanna Kontiainen, 0400499993, sanna.kontiainen@kieh.fi.

 

Partioviikko huipentuu Kohtaamiseen 24.4. Helsingissä

Kohtaaminen-tapahtuma Helsingissä su 24.4. on hieno päätös partioviikolle. Tänä vuonna Kohtaamista vietetään Yhteisvastuukeräyksen hengessä ja tapahtumassa suoritetaan Partiolainen välittää –merkki. Helsingissä järjestettävään tapahtumaan on osallistumassa yli 2 200 partiolaista eri puolilta Uuttamaata. Nuorimmat partiolaiset (7–12-vuotiaat) viettävät aamupäivän partiopiknikillä Kansalaistorilla ja osallistuvat Hope ry:n lelukeräykseen. Tarpojat (12–15-vuotiaat) hurvittelevat Kansalaistorilla mysteerimarkkinoilla sirkusaktiviteettien parissa ja tekevät kannanottograffiteja. Samoajat ja vaeltajat (15–22-vuotiaat) osallistuvat  ”Yes in my backyard” -hengessä järjestettäviin välittämistalkoisiin Alppikadun korttelissa. Kylätalkoot toteutetaan yhdessä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa.

Iltapäivällä kaikki osallistujat kokoontuvat Senaatintorille yhteisohjelmaan, jossa lämmitellään tulevan Roihu-suurleirin kipinöissä ja palkitaan ansioituneita partiolaisia. Tapahtumapäivä päättyy yli 15-vuotiaiden johtajabileisiin Nosturissa. Illan ohjelmassa on muun muassa Uskotko? -talk show, joka haastaa kristityn kirkkoherra Teemu Laajasalon, muslimin mediapersoona Abdirahim "Husu" Husseinin ja ateistin näyttelijä-koomikko Ulla Virtasen keskustelemaan uskon asioista.

Partioviikon tapahtumia voi seurata somessa aihetunnisteilla #partioscout #uusimaapartio #partioviikko #kohtaaminen.

 

Lisätietoa Partioviikon tapahtumista

Piirinjohtaja Ilona Turunen, 0405127419, ilona.turunen@uusimaa.partio.fi.
Uudenmaan Partiopiirin järjestökoordinaattori Jaana Hopeakoski, 0504460058, jaana.hopeakoski@partio.fi.

Lisätietoa: http://uusimaa.partio.fi/partioviikko/  ja www.facebook.com/partioviikko    

Kuvia Partioviikon tapahtumista tulee viikon aikana Uudenmaan Partiopiirin kuvapankkiin. Kuvapankista löytyy kuvia myös vuoden 2015 Partioviikolta.  

Liitetiedostot

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko ja silloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän katukuvassa. Uudellamaalla Partioviikko toteutetaan Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n ja Uudenmaan Partiopiiri ry:n yhteistyönä. Partiopiirien alueella on yhteensä yli 15 000 partiolaista noin 190 lippukunnassa eli partion paikallisyhdistyksessä. 

Partioliike on Suomen suurin nuorisojärjestö 65 000 jäsenellään. Partio on täynnä ystävyyttä ja unohtumattomia elämyksiä. Partiossa saa retkeillä luonnossa, nähdä maailmaa ja tutustua uusiin ihmisiin. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs