Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Partioviikkoa vietetään näkyvästi Helsingissä

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

Partioviikkoa vietetään näkyvästi Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 15:45
Julkaisija: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 18.–24.4. Pääkaupunkiseudulla Partioviikko näkyy erityisesti Helsingissä, jossa Kampin Narinkkatorin pop up -partiokolo tarjoaa ohjelmaa ja elämyksiä sekä partiolaisille että partiotoiminnasta kiinnostuneille. Partioviikko huipentuu 24.4. järjestettävään Kohtaamiseen, johon osallistuu yli 2200 partiolaista eri puolilta Uuttamaata.

19.–22.4. pystytämme Kampin Narinkkatorille pop up -partiokolon, jossa ohikulkijat ja toiminnastamme kiinnostuneet pääsevät tutustumaan partiotoimintaan. Keskiviikosta perjantaihin ilahdutamme ohikulkijoita tarjoilemalla aamukahvia kello 7–9. Tiistaista torstaihin partiokololla järjestetään iltaisin ohjelmaa eri-ikäisille partiolaisille ja partiotoiminnasta kiinnostuneille. Kololla voi koko sen aukioloajan osallistua sekä Yhteisvastuukeräykseen että Hope ry:n lelukeräykseen.

Partioharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, ja vapaaehtoiset aikuiset mahdollistavat lasten ja nuorten harrastamisen lähes jokaisessa pääkaupunkiseudun kaupunginosassa.

”Partio tarjoaa kaikenikäisille yhteisön, johon kuulua – eikä partion aloittaminen katso ikää! Toivotamme kaikki tervetulleiksi Kampin pop up -kololle tutustumaan partioon ja partiolaisiin. Kololla pääsee näkemään ja kokemaan, mitä kaikkea partiossa voikaan tehdä. Mielekästä tekemistä hyvässä porukassa löytyy varmasti aivan jokaiselle, myös aikuisille”, kertoo Pääkaupunkiseudun Partiolaisten puheenjohtaja Anna Haavikko.  

Pop up -partiokolon ohjelma:

Tiistai 19.4. klo 17–20

  • Valokuvasuunnistus sudenpennuille (7–9-vuotiaat) ja seikkailijoille (10–12-vuotiaat)
  • Boulder-seinäkiipeilyä

 Keskiviikko 20.4. klo 17–20

  • Tarpojien (12–15-vuotiaat) yhteiskuntateemainen rastirata, jossa osallistujat perustavat ryhmänsä kanssa oman valtion, ja pyrkivät selviytymään erilaisista haasteista – muun muassa valtion talouden ja ympäristön ylläpitämisestä.
  • Boulder-seinäkiipeilyä

 Torstai 21.4.

  • Esikoululaisten partioretki kello 10.30–12.00 vie esikoululaiset kuvitteelliselle retkelle. Tapahtumassa esikouluryhmät pääsevät tutustumaan partioon leikkien ja laulujen kautta. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 170 esikoululaista eri puolilta pääkaupunkiseutua. Esikoululaisten partioretki on osa Esikoululaisten partioviikko -kampanjaa, johon pääkaupunkiseudulla osallistuu lähes 3400 esikoululaista.  
  • Vaeltajaikäisille (18–22-vuotiaat) ja sitä vanhemmille tarkoitettu Maailman neljänneksi nopein partiotaitokilpailu kisataan Narinkkatorilla ja sen ympäristössä kello 18–20.
  • Boulder-seinäkiipeilyä

Partioviikko huipentuu Kohtaamiseen 24.4.

Tänä vuonna Kohtaaminen-tapahtumaa vietetään Partiolainen välittää -teemalla. Helsingissä järjestettävään tapahtumaan on osallistumassa yli 2 200 partiolaista eri puolilta Uuttamaata. Nuorimmat partiolaiset (7–12-vuotiaat) viettävät aamupäivän partiopiknikillä Kansalaistorilla ja osallistuvat Hope ry:n lelukeräykseen. Tarpojat (12–15-vuotiaat) hurvittelevat Kansalaistorilla mysteerimarkkinoilla sirkusaktiviteettien parissa ja tekevät kannanottograffiteja. Samoajat ja vaeltajat (15–22-vuotiaat) osallistuvat  ”Yes in my backyard” -hengessä järjestettäviin kylätalkoisiin Alppikadun korttelissa. Kylätalkoot toteutetaan yhdessä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa.

Iltapäivällä kaikki osallistujat kokoontuvat Senaatintorille yhteisohjelmaan, jossa lämmitellään tulevan Roihu-suurleirin kipinöissä ja palkitaan ansioituneita partiolaisia. Tapahtumapäivä päättyy yli 15-vuotiaiden johtajabileisiin Nosturissa. Illan ohjelmassa on muun muassa Uskotko? -talk show, joka haastaa kristityn kirkkoherra Teemu Laajasalon, muslimin mediapersoona Abdirahim "Husu" Husseinin ja ateistin näyttelijä-koomikko Ulla Virtasen keskustelemaan uskon asioista.

 

Lisätietoa Partioviikon tapahtumista

Pop up -partiokolo: tapahtumanjohtaja Sanni Pohjannoro, puh. 050 516 9898, sanni.pohjannoro(a)gmail.com

Kohtaamisen johtajabileet: talk shown juontaja Viivi Ali-Löytty, puh. 040 776 9040, viivi.aliloytty(a)gmail.com

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n puheenjohtaja Anna Haavikko, puh. 044 545 9049, anna.haavikko(a)partio.fi

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n viestintäkoordinaattori Johanna Junkkari, puh. 040 594 7976, johanna.junkkari(a)partio.fi

www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/partioviikko, www.facebook.com/partioviikko

Kuvia Partioviikon tapahtumista tulee viikon aikana Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kuvapankkiin, http://papa.kuvat.fi. Kuvapankista löytyy kuvia myös vuoden 2015 Partioviikolta.

Partioviikon tapahtumia voi seurata somessa aihetunnisteilla #partioviikko #partioscout #kohtaaminen. 

Liitetiedostot

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, ja silloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän katukuvassa.

Uudellamaalla Partioviikko toteutetaan Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n ja Uudenmaan Partiopiiri ry:n yhteistyönä. Partiopiirien alueella on yhteensä yli 15 000 partiolaista noin 190 partiolippukunnassa, eli partion paikallisyhdistyksessä.

Partioliike on Suomen suurin nuorisojärjestö 65 000 jäsenellään. Partio on täynnä ystävyyttä ja unohtumattomia elämyksiä. Partiossa saa retkeillä luonnossa, nähdä maailmaa ja tutustua uusiin ihmisiin. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs