Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Partioviikko huipentuu partioparaatiin Turussa

Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Partioviikko huipentuu partioparaatiin Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2016 klo 13:50
Julkaisija: Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Partiolaiset kokoontuvat jälleen Turkuun sunnuntaina 24.4.2016 kello 14.00 alkaen, jolloin partioparaati huipentaa Partioviikon. Partioviikko (18.–24.4.) on vuosittainen tapahtumaviikko, jolloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän kaikelle kansalle. Partioviikolla ja partioparaatissa näkyy Suomen Partiolaisten vuoden 2016 ohjelmapainotus ”Hyvää elämää - parempaa maailmaa”.
 
Suomen suurimpaan vuosittain toistuvaan partiotapahtumaan odotetaan noin 4000 partiolaista.
– Paraatissa näytämme päällisin puolin hyvinkin yhtenäiseltä joukolta, mutta tarkemmin katsottuna jokainen osallistuja erottuu yksilönä. Tässä kiteytyy paljon partiotoiminnan hienoudesta. Yhdessä tekemällä, yhtenäisenä joukkona saamme aikaan suuria ja samaan aikaan siinä samassa joukossa jokaisella on mahdollisuus olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on, kertoo paraatin komentaja Maarit Heikkinen.


Paraatijuhlaan ovat kaikki tervetulleita
 
Kaikille avoin juhlatilaisuus Turun tuomiokirkolla alkaa kello 14.00. Partioparaatin juhlapuheen pitää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson ja partiohartauden Turun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Jani Kairavuo. Tuomiokirkon portailla luovutetaan harrastuksessaan ansioituneille nuorille partiojohtajille Mannerheim-soljet. Paraatin yhteydessä luovutetaan myös muita merkittäviä ansiomerkkejä. Lista näistä toimitetaan julkaistavaksi viikon 16 lopussa.
 
Juhlatilaisuuden päätyttyä partiolaiset marssivat lippukunnittain reittiä Tuomiokirkkotori–Brahenpuisto kiertäen–Tuomiokirkkosilta–Aninkaistenkatu–Yliopistonkatu–Kauppiaskatu–Linnankatu–Kristiinankatu. Paraati aiheuttaa hetkittäisiä muutoksia Turun ydinkeskustan liikennejärjestelyihin. Yli sadan lippukunnan paraati kestää kaikkiaan reilun tunnin, noin klo 14.30–16.00.
 
Ohimarssi tapahtuu Linnankadulla, kaupungintalon puistikon kohdalla Turun Metsänkävijäin soittokunnan tahdittamana. Ohimarssin ottavat vastaan piirinjohtaja Mari Kousa, paraatin komentaja Maarit Heikkinen sekä paraatin kutsuvieraat.

 
Huutokisa on hauskaa kuultavaa
 
Lippukunnat kisailevat paraatin aikana mm. osallistumis-, ryhti- ja partiohuutokilpailuissa. Partiohuuto on kunkin lippukunnan itsensä valitsema huuto ja parhaasta huudosta kilpaillaan marssireitillä Åbo Akademin edessä, Tuomiokirkontori 3:n kohdalla. Kilpailuihin valmistaudutaan lippukunnissa ennen paraatia monin eri tavoin. Kilpailujen ohella paraatipäivässä tärkeintä on kuitenkin ilo ja yhdessä oleminen.

Partiolla on merkittäviä tukijoita, jotka myös kokoontuvat vuosittain partioparaatin yhteydessä. Tänä vuonna Lounais-Suomen Partiosäätiön hallintoneuvosto kokoontuu ennen paraatia arkkipiispa Kari Mäkisen isännöimänä.

 
 
Tiedustelut ja lisätiedot:
 
Paraatiin liittyvien haastattelujen järjestämisestä ja tiedotuksesta vastaa Satu-Maija Kaunisto,
050 312 9428, satu-maija.kaunisto@partio.fi.
Paraatipäivänä kysymyksiin vastaa paraatin mediapisteessä Anna Meronen, 040 566 4839
Lue lisää: www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/tapahtumat/partioparaati

Kartta paraatin marssireitistä: http://bit.ly/QgigVh  

Paraatikuvia:
http://lspartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Paraati+2015/Paraatijuhla/partioparaati2015_paraatijuhla-70_Joni_Kuusisto.JPG
http://lspartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Paraati+2015/Paraatijuhla/partioparaati2015_paraatijuhla-81_Joni_Kuusisto.JPG
http://lspartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Paraati+2015/Paraatijuhla/partioparaati2015_paraatijuhla_Alina_Ainola-4.JPG
http://lspartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Paraati+2015/Marssi/partioparaati2015_marssi_Alina_Ainola-003.JPG

 
Kuvapankistamme löytyy lisää partioparaatikuvia ja ne ovat vapaasti median käytettävissä.
 
Sosiaalisen median kanavissa (Facebook, Instagram ja Twitter) käytämme aihetunnisteita #partioparaati #lspartiopiiri ja #partioscout.

Lounais-Suomen Partiopiiri on perustettu vuonna 2008. Piirin 122 lippukunnassa toimii noin 11 000 partiolaista. Piirin toiminta-alue käsittää Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat ja mahdollisuus partiotoimintaan on partiopiirin kaikkien kuntien alueella.

Partioliike on Suomen suurin nuorisojärjestö 65 000 jäsenellään. Partio on vapaaehtoista, kansainvälistä, puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa toimintaa. Partion tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä, jotka tuntevat vastuun itsestään, lähimmäisistään ja ympäristöstään.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs