Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Partiolaiset tempaisevat yhteisvastuun hyväksi

Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Partiolaiset tempaisevat yhteisvastuun hyväksi

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 14:17
Julkaisija: Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Porissa partiolippukunnat järjestävät ystävänpäivänä sunnuntaina 14.2. perhetapahtumia Yhteisvastuu-keräyksen alkamisen kunniaksi.

Kirjurinluodolla hassutellaan Porin Tulitikkujen ja Mesikäpälien kanssa klo 13-15. Luvassa on ulkoilua, makkaratikun vuolentaa ja makkaran paisto ja kuuman mehun juontia.

Käppärässä Liinaharjantien urheilukentällä Käppäräpartio järjestää talviriehan alueen perheille klo 12-14. Mukaan riehaan on kutsuttu myös Liinaharjan vastaanottokeskuksen perheitä, joten jos sää sallii ja luistelukelit ovat kohdallaan, voi mukaan ottaa ylimääräisiä välineitä lainattavaksi vastaanottokeskuksen asukkaille. Käppäräpartio tarjoaa kuumaa mehua kaikille osallistujille.

Reposaaressa Ystävyystuli-tapahtuman järjestää Saaren Kiertäjät, jotka toivottavat väkeä tervetulleetki makkaranpaistoon. Makkaraa paistellaan Reposaaren Salen pihalla klo 12-14. Tapahtuman tuotot lahjoitetaan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.


Yhteisvastuu torjuu nuorten syrjäytymistä

Partio on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittaisen Yhteisvastuukeräyksen kotimaan erityiskohde vuonna 2016. Keräyksen teemana on syrjäytymisen ehkäiseminen. Ystävien puute on nuorten omasta mielestä suurin syy syrjäytymiseen.

Yhteisvastuukeräysvaroilla toteutetaan hankkeita, joilla pyritään saamaan yhä useampi syrjäytymisvaarassa oleva lapsi ja nuori mukaan partiotoimintaan. Partiossa opitaan taitoja ja tietoja, jotka auttavat elämässä. Partiossa kaikki tehdään yhdessä kavereiden kanssa ja opitaan auttamaan toisia.

-Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee turvallisen paikan, jossa voi saada onnistumisen kokemuksia, paikan, josta löytää ystäviä ja jossa voi kokea upeita elämyksiä. Tämä paikka voisi jatkossa olla yhä useammalle lapselle ja nuorelle partio. Olemme todella onnellisia, että keräysvaroilla pääsemme luomaan uusia keinoja löytää partiosta jokaiselle onnistumisen paikka, kommentoi Lounais-Suomen Partiopiirin puheenjohtaja Mari Kousa.


100 uutta tapaa tehdä partiota

Keräysvaroilla löydetään partiossa sata uutta tapaa tehdä partiota. Tuotoilla rahoitetaan paikallistason hankkeita. Niillä tavoitetaan lisää sellaisia lapsia ja nuoria, joita partiotoiminta erityisesti hyödyttää; esimerkiksi entistä useampia maahanmuuttajia, erityistä tukea tarvitsevia sisupartiolaisia ja vähävaraisista perheistä tulevia lapsia ja nuoria. Yhteisvastuukeräys käynnistetään partiomaiseen tyyliin hyvällä työllä. Partiolaiset järjestävät Yhteisvastuu-tempauksia eri puolilla Suomea yhdessä seurakuntien toimijoiden kanssa.

Liitetiedostot

Lounais-Suomen Partiopiiri on perustettu vuonna 2008. Piirin 136 lippukunnassa toimii noin 11 000 partiolaista. Piirin toiminta-alue käsittää Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat ja mahdollisuus partiotoimintaan on partiopiirin kaikkien kuntien alueella.

Partioliike on Suomen suurin nuorisojärjestö 65 000 jäsenellään. Partio on vapaaehtoista, kansainvälistä, puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa toimintaa. Partion tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä, jotka tuntevat vastuun itsestään, lähimmäisistään ja ympäristöstään.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs