Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Opettajat ilman rajoja -palkinnot opettaja Hanna Niittymäelle ja Vesilahden yläasteelle: ”Positiiviset samaistumiskohteet tärkeitä kansainvälisyyskasvatuksessa”

Kirkon Ulkomaanapu

Opettajat ilman rajoja -palkinnot opettaja Hanna Niittymäelle ja Vesilahden yläasteelle: ”Positiiviset samaistumiskohteet tärkeitä kansainvälisyyskasvatuksessa”

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2013 klo 12:00
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Opettajat ilman rajoja -verkoston avajaisseminaarissa lauantaina 5.10. polkaistiin verkoston toiminta käyntiin ja palkittiin globaalikasvatuksessa ansioitunut opettaja ja oppilaitos. Opettajat ilman rajoja -palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Vuoden 2013 palkinto annettiin globaalikasvatuksessa ansioituneelle opettajalle ja oppilaitokselle.

Opettajan palkinnon sai Helsingissä Eläintarhan koulussa työskentelevä ala-asteen opettaja Hanna Niittymäki, joka on Kasvattajat Rauhan Puolesta -järjestön perustaja sekä globaalikasvatuksen uranuurtaja.

”Koska opetan pieniä lapsia, koen erityisen tärkeänä positiivisten samaistumiskohteiden löytämisen. En siis koulussa näyttäisi filmejä nälkäisistä ja kärsivistä lapsista. Rauhantekoja tehdään omille luokka- ja koulutovereille”, Hanna Niittymäki kertoo.

Koulupalkinnon sai Vesilahden yläaste, joka on ottanut kansainväliset yhteydet osaksi jokapäiväistä toimintaa. Koulun koko ilmapiiri on maailmalle avoin. Koululla on muun muassa oma kehitysprojekti Afrikassa ja oppilaat ovat olleet aidosti mukana sen joka vaiheessa.   

Opettajat ilman rajoja -verkoston tavoitteena on tukea paikallisten opettajien pedagogista osaamista kehittyvissä maissa. Verkosto myös tarjoaa opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille mahdollisuuden käyttää ja kehittää osaamistaan vapaaehtoisjaksoilla kehittyvissä ja konfliktista toipuvissa maissa. Toinen tavoite on tukea globaalikasvatusta suomalaisissa kouluissa kehittämällä kouluarkeen sopivia työvälineitä, malleja, menetelmiä ja uusia materiaaleja.

Avajaisseminaarissa kuultiin puheenvuorot kansanedustaja Päivi Lipposelta ja opetusneuvos Liisa Jääskeläiseltä sekä videotervehdys kehitysministeri Heidi Hautalalta. Laulunopettaja, laulaja Jesse Kaikuranta esiintyi ja kertoi vierailustaan Sierra Leonessa Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhankkeessa.

Opettajat ilman rajoja -verkostoa koordinoi Kirkon Ulkomaanapu. Työtä johtaa asiantuntijoista koostuva ohjausryhmä, jossa ovat edustettuina mm. Ulkoministeriö, Opetushallitus, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opettajakoulutuslaitos, Opettajien ammattijärjestö OAJ, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskusCIMO, kehityskysymysten asiantuntijajärjestö Kepa ry, Oulun ja Helsingin yliopistot, Kirkkohallitus ja Kirkon Ulkomaanapu. 

Opettajat ilman rajoja -verkoston avajaisseminaari la 5.10.2013 klo 11- 15
OAJ:n Valopiha Rautatieläisenkatu 6, Helsinki (Pasila).

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria, verkosto tarjoaa kahvit kello 10.30 lähtien ja lounaan klo 12. Tervetuloa! Verkostoon kuuluvat opettajat pääsevät seminaarissa suunnittelemaan ja ideoimaan toimintaa. Ensi vuoden vapaaehtoisjaksojen paikat kehitysmaissa ja hakuajat niihin julkistetaan seminaarissa.

Kuvia palkituista saatavissa seminaarin jälkeen.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Globaalikasvatuksen koordinaattori Minna Törrönen, p. 0400 385 441, minna.torronen@kirkonulkomaanapu.fi

Huom! Opettajat ilman rajoja -verkostoon voi liittyä osoitteessa opettajatilmanrajoja.fi

Liitetiedostot

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs