Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Ole luovuttaja Kolmen sepän aukiolla

Munuais- ja maksaliitto

Ole luovuttaja Kolmen sepän aukiolla

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2016 klo 07:30
Julkaisija: Munuais- ja maksaliitto

Elinluovutuskortti-kiertue huipentuu Helsinkiin Euroopan elinsiirtopäivänä 8.10., kun Kolmen Sepän aukiolle nousee klo 11 Luovuttaja-installaatio. Elinluovutuskortin allekirjoittamalla voi lunastaa yhden installaation 450 paidasta. Paitojen Luovuttaja-logon on suunnitellut Ivana Helsinki.

Tänään vietetään Euroopan elinsiirtopäivää. Elinluovutuskorttia tunnetuksi tekevä Luovuttaja-kiertue huipentuu Kolmen sepän patsaalle Helsinkiin.

Aalto-yliopiston taidekasvatuksen opiskelijoiden suunnittelema Luovuttaja-installaatioon kuuluu 450 Special Edition Luovuttaja-paitaa, joiden logon on suunnitellut Ivana Helsinki. Määrä vastaa tällä hetkellä elinsiirtoa odottavien määrää. Installaatio purkautuu, kun ohikulkija luovuttaa, eli allekirjoittaa elinluovutuskortin, ja saa paidan itselleen.

– Ihmiset voivat olla toisilleen turva- ja suojaverkko, vaikka tietämättään ja tuntemattomille. Halusimme tehdä hetkeksi näkyväksi ihmisiä ja heidän tarinoitaan yleensä hyvin abstraktilla tasolla yhdistävät säikeet, sanovat Milena Arnkil, Ruska Berghäll ja Heidi-Annica Ljungqvist.

Jos omaa elinluovutuskorttia ei pääse hakemaan paikanpäältä, paperisen kortin voi tilata ilmaiseksi kotiinsa osoitteesta www.elinluovutuskortti.fi. Älypuhelinsovellus löytyy kaikista sovelluskaupoista nimellä Elinluovutus.

– Lain mukaan jokainen on elinluovuttaja, ellei ole sitä eläessään vastustanut.  Jos mahdollisella elinluovuttajalla ei ole elinluovutuskorttia, hänen tahtoaan tiedustellaan omaisilta. Kortti kertoo läheisillekin tahdon selkeästi, elinluovutuskortin markkinoinnista vastaavan Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö Petri Inomaa muistuttaa.

Lisätiedot
Petri Inomaa
viestintäpäällikkö, Munuais- ja maksaliitto
040 524 0679, petri.inomaa@muma.fi

Lisätietoa elinsiirtopäivästä
www.elinluovutuskortti.fi/elinsiirtopaiva

Elinluovutuskortti somessa
Facebook @kyllaelinluovutukselle
Instagram @elinluovutuskortti
Twitter @elinluovutus

Elinluovutuskortti-tiedotustoiminta
Elinluovutusten edistämiseen tähtäävässä tiedotustoiminnassa mukana ovat Munuais- ja maksaliitto, Hengitysliitto, Näkövammaisten liitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Sydänliitto ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat – SYKE ry sekä SPR Veripalvelu ja Regea kudospankki ja solukeskus. Toiminnasta vastaa Munuais- ja maksaliitto. Toiminnan rahoittaa RAY.

Liitetiedostot

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen kansalais- ja potilasjärjestö. Liitto tukee sairastuneiden ja heidän läheistensä mahdollisuuksia hyvään elämään ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liiton tavoitteena on munuais- ja maksasairauksien ja niistä johtuvien haittojen ennaltaehkäisy, sairauksien varhainen toteaminen ja hyvä hoito sekä kuntoutumisen tukeminen kaikissa sairauden vaiheissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs