Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Nuori syöpään sairastunut tarvitsee palvelut ja avun yhdeltä luukulta

Sylva Ry

Nuori syöpään sairastunut tarvitsee palvelut ja avun yhdeltä luukulta

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 09:15
Julkaisija: Sylva Ry

Syöpään sairastuneet nuoret ja nuoret aikuiset tarvitsevat Suomessa selvästi nykyistä parempaa ja kokonaisvaltaisempaa tukea selviytymiseen rankassa elämäntilanteessa. Tätä mieltä on syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä järjestö Sylva ry, joka nostaa nuoret aikuiset syöpää sairastavat esille valtakunnallisella Fuck Cancer -kampanjallaan.

“Lääketieteellisen hoidon rinnalle tarvitaan kattava, suunnitelmallinen tuki arjen ongelmien ratkaisemiseen hoitojen aikana ja niiden jälkeen. Nuorta, vakavasti sairastunutta ihmistä ei voi jättää yksin kamppailemaan esimerkiksi toimeentulo- ja asumiskysymysten kanssa”, sanoo Sylva ry:n puheenjohtaja Aila Paloniemi, joka puhui Fuck Cancer -kampanjaviikon ammattilaisseminaarissa tänään tiistaina.  

“Nuorena sairastuneiden määrä on melko pieni ja heidät tavoitetaan hyvin. Siksi heidän tukipalvelunsa olisi täysin mahdollista tarjota yhdeltä luukulta. Yhden luukun malli auttaisi ratkaisevasti tilanteessa, jossa nuori aikuinen käy raskaissa syöpähoidoissa ja taistelee toipuakseen”, Paloniemi sanoo.  

Suomessa sairastuu syöpään vuosittain noin 600 iältään 18–35-vuotiasta.  Tärkeä rooli heidän auttamisessaan on kaikilla hoitoalan ja sosiaalityön ammattilaisilla. “Toivomme, että he osaavat jatkossa kysyä nuorelta sairastuneelta myös arjen sujumisesta, tuen tarpeesta ja henkisestä voinnista”, Paloniemi sanoo.

Seminaarin pääpuhuja, tohtori Kirsten Boisen Kööpenhaminan Rigshospitaletista korostaa, että nuoret syöpäpotilaat ovat ennen kaikkea nuoria.

“Nuoruus on yksi ihmisen merkittävimpiä elämänvaiheita. Siihen liittyy identiteetin kehittyminen ja itsenäistyminen, tulevaisuuden suunnittelu sekä pohdinnat läheisyydestä ihmissuhteissa ja hedelmällisyydestä. Nämä kaikki asiat joutuvat törmäyskurssille syövän kanssa”, Kirsten Boisen sanoo.

”Lasten syöpähoitojen kehitys on todellinen menestystarina, kun katsotaan selviytymislukuja. Sama kehitys ei valitettavasti päde nuoriin syöpäpotilaisiin. Yksi syy tähän saattaa olla keskitetyn ja kokonaisvaltaisen hoidon ja kuntoutuksen puuttuminen”, tohtori Boisen sanoo.

Lue nuorten syöpään sairastuneiden terveiset sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja ohjeet nuorten kohtaamiseen: www.sylva.fi/fi/nuoret-ja-nuoret-aikuiset/ammattilainen-kysy-minulta-naeitae/

Fuck Cancer -kampanjaviikkoa vietetään Suomessa ensimmäistä kertaa 4.–10.4.2016. Fuck Cancer on valtakunnallinen kampanja, joka rohkaisee nuoria syöpään sairastuneita ja vaatii heille parempaa tukea. Lue nuorena syöpään sairastuneiden kokemuksista kampanjasivulta: www.fuckcancer.fi ja sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #fuckcancerfi.

Lisätiedot ja haastattelut:

Mari Pöyhtäri, Fuck Cancer -kampanja / Sylva ry
Tiedottaja
09 135 6889
mari.poyhtari@sylva.fi

Anna-Elina Rahikainen, Fuck Cancer -kampanja / Sylva ry
Toimintaterapeutti, neuvontahoitaja
050 3828 780
anna-elina.rahikainen@sylva.fi

Liitetiedostot

Sylva ry on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva järjestää muun muassa vertaistukea, tapaamisia, erilaisia kursseja ja tuettuja lomia, jotka auttavat selviytymään syövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Lisätietoa Sylvan toiminnasta saa jäsenlehdestämme, Facebook­-sivuiltamme, uutiskirjeestämme sekä kotisivuiltamme: www.sylva.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs