Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Nokia Säätiö myönsi tunnustuspalkinnon Habbo-virtuaaliyhteisön luojille

Nokia Säätiö myönsi tunnustuspalkinnon Habbo-virtuaaliyhteisön luojille

Julkaistu: 20.11.2008 klo 10:17
Julkaisija:

Nokia Oyj:n Säätiö on myöntänyt vuoden 2008 tunnustuspalkinnon Sulake Oy:n perustajille Aapo Kyrölälle ja Sampo Karjalaiselle. Sulake Oy tunnetaan kansainvälisesti Habbo-virtuaalimaailmasta ja online-yhteisöstään.

Nokia Oyj:n Säätiö on myöntänyt vuoden 2008 tunnustuspalkinnon Sulake Oy:n perustajille Aapo Kyrölälle ja Sampo Karjalaiselle. Sulake Oy tunnetaan kansainvälisesti Habbo-virtuaalimaailmasta ja online-yhteisöstään.

Arvoltaan 10 000 euron tunnustuspalkinto luovutettiin Säätiön apurahojen jakotilaisuudessa 18. marraskuuta, jolloin Säätiö juhli 14. toimintavuottaan.

"Myönnämme Nokia Säätiön tunnustuspalkinnon Aapo Kyrölälle ja Sampo Karjalaiselle heidän ansioistaan yhteisöllisen osallistumisen ja sosiaalisen verkostoitumisen kentällä. Habbo on kaikenmaalaisten teini-ikäisten rakastama virtuaaliyhteisö, joka tarjoaa helpon tavan tutustua uusiin ihmisiin ja pitää yhteyttä ystäviin. Virtuaalisen maailman hahmot ovat suunnittelultaan ainutlaatuisia ja yhteisöllisen pelin jatkuvasti kehittyvät toiminnallisuudet ovat innovatiivisia alalla, jossa kilpailu on kovaa", kertoi Nokia Research Centerin johtaja Henry Tirri tunnustuspalkinnon perusteista.

Habbo-palveluun on rekisteröitynyt yli 100 miljoonaa käyttäjää Sulake Oy:n perustamisen jälkeen toukokuussa 2000. Habbo-virtuaalimaailma ja -online-yhteisö houkuttelevat lähes 10 miljoonaa yksittäistä kävijää joka kuukausi. Sulake Oy:llä on toimipaikkoja 18 maassa viidellä mantereella ja se työllistää yli 300 ihmistä.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila kuvaili tutkimuksen merkitystä Säätiön juhlassa: "Tieteellinen tutkimustyö ei ainoastaan auta yritystä selviytymään taloudellisesti levottomina aikoina, vaan auttaa itse asiassa menestymään vakaampina aikoina. Tutkimus- ja tuotekehitystoiminta on kuin vakuutus, jonka tuotto maksetaan hyvinä taloudellisina aikoina ja jolla suojaudutaan markkinoiden epävarmuutta vastaan. Yritykset, jotka kykenevät kehittämään yhä uusia, innovatiivisia tuotteita, ovat parhaassa asemassa tilanteen jälleen parantuessa."

Nokia Säätiö jakoi tänä vuonna 76 apurahaa yhteissummaltaan 399 00 euroa. Apurahoista 74 osoitettiin tieto- ja tietoliikennetekniikan alan tohtoritutkintoon tähtäävien nopeasti etenevien jatko-opintojen tukemiseen ja kaksi professori-tason vierailuihin.

Aikaisemmin Säätiön vuosittaisen tunnustuspalkinnon ovat saaneet Lauri Kuokkanen (1995), Pekka Tarjanne (1996), Linus Torvalds (1997), Arto Salomaa (1998), Kullervo Nieminen (1999), Osmo A. Wiio (2000), Ilkka Haikala (2001), Veikko Rintamäki (2002), George Metakides (2003), Heikki Lyytinen (2004), Moncef Gabbouj (2005), Mårten Mickos (2006) ja Pekka Abrahamsson (2007).

Nokia Säätiö on perustettu vuonna 1995. Säätiön tarkoituksena on tukea tieto- ja tietoliikennetekniikan tieteellistä kehittämistä sekä edistää alan opetustoimintaa Suomessa.

Nokia on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, joka vie eteenpäin yhdistyvän Internet- ja viestintäteollisuuden kasvua ja muutosta. Laajan matkaviestinvalikoimansa avulla Nokia tarjoaa ihmisille elämyksiä musiikin, navigaation, videon, television, kuvien, pelien ja langattomien yrityspalvelujen alueilla. Avainasemassa ovat kuluttajille suunnatut Internet-palvelut sekä yritysratkaisut. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä, Corporate Development Office
Sähköposti: cdo.communications@nokia.com

Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com

www.nokia.com
www.nokia.fi

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs