Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » NNKY:n ja NMKY:n maailmanyhteyden rukousviikko innostaa rohkeuteen ja vastustamaan epäoikeudenmukaisuutta

Suomen NNKY-liitto

NNKY:n ja NMKY:n maailmanyhteyden rukousviikko innostaa rohkeuteen ja vastustamaan epäoikeudenmukaisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 12:32
Julkaisija: Suomen NNKY-liitto

 

Yli vuosisadan ajan NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) ja NMKY (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys) ovat vaalineet, suojelleet ja taistelleet naisten, miesten ja nuorten puolesta sekä kehittäneet johtajuutta niin, että maailmasta tulisi kaikille parempi paikka.

NNKY:n ja NMKY:n maailmanyhteyden rukousviikon teema on tänä vuonna rohkea ja muutosvoimainen johtajuus, josta kerrotaan Exoduksessa eli 2. Mooseksen kirjassa. Rukousviikolla huomio tulee olemaan naisissa: NNKY ja NMKY painottavat nuorten ja naisten voimaannuttamista. Viikkoa vietetään 9.–15.11.2014 ja se tavoittaa maailmanlaajuisesti jopa noin 83 miljoonaa ihmistä. Rukousviikkoon voi osallistua tutustumalla viikon tekstiin itsenäisesti tai pienryhmissä. Aineisto löytyy kotisivuilta www.ywca.fi.

NNKY:n ja NMKY:n Maailmaliittojen puheenjohtajat Deborah Thomas Austin ja Peter Posner kutsuvat kaikki yhteisen rukousviikon viettoon:

"Olkoon tämä teille innoitukseksi olemaan rohkea ja vastustamaan epäoikeudenmukaisuutta – tämä maailma tarvitsee kipeästi lisää sankareita. Raamattu on täynnä tarinoita rohkeista ja muutosvoimaisista johtajista – naisista, miehistä, nuorista ja vanhoista – jotka ottivat vastaan  Jumalan kutsun muuttaa kansansa kohtalon. Mooses osoittautui yhdeksi suurimmista johtajista hänen johtajuutensa monipuolisuuden vuoksi. Sitä sen sijaan ei ole korostettu tarpeeksi, että Mooses ei tullut johtajaksi omin voimin. Mooseksen koko elämän ajan eri ihmiset muovasivat hänen luonnettaan johtajana.

Rukousviikolla huomio tulee olemaan naisissa, jotka omalla esimerkillään tekivät Mooseksesta rohkean ja muutosvoimaisen johtajan. Ehkä naisten pelastamana ja hoivaamana Mooses tajusi millaisia haasteita ja sortoa naiset kohtaavat. Jopa siinä määrin, että hän oli valmis vastustamaan kaikkea sortoa kansaansa kohtaan. Tarinoiden avulla puhumme pelon vallasta elämässämme, mutta myös yksilön vallasta ylittää pelon valta ja toimia tavalla, joka muuttaa historian kulkua äärimmäisen vaaran ja vainon uhatessa.

NMKY ja NNKY tähtäävät nuorten ja naisten voimaannuttamiseen. Vain tehtävästään ja asemastaan varmat johtajat voivat voimaannuttaa muita. Jos koemme olevamme uhattuina ja turvattomia, pyrimme poistamaan uhan keinolla millä hyvänsä sen sijaan, että pyrkisimme voimaannuttaan sitä, joka voisi oikeutetusti haastaa valtamme, arvovaltamme tai johtajuutemme."

www.ywca.fi
www.ymca.fi

Liitetiedostot

NNKY, Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys (ruotsiksi KFUK, engl. YWCA) on naisten ja tyttöjen ekumeeninen ja kansainvälinen liike, paikallisesti näkyvä ja valtakunnallisesti merkittävä.

NMKY on kansainvälinen, ekumeeninen ja ei-poliittinen nuorisoliike, jonka parissa toimii maailmanlaajuisesti noin 48 miljoonaa ihmistä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs