Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Naisten Pankki tuo Poriin ”Vettä, leipää ja sirkushuveja”

Naisten Pankki

Naisten Pankki tuo Poriin ”Vettä, leipää ja sirkushuveja”

Tiedote.
Julkaistu: 17.07.2012 klo 10:52
Julkaisija: Naisten Pankki

Naisten toimeentulomahdollisuuksien parantaminen on tärkeimpiä keinoja köyhyyden poistamiseksi. Naiset ovat usein köyhistä niitä kaikkein köyhimpiä ja siksi naisten aseman parantaminen on suoraan yhteydessä koko perheen ja jopa kyläyhteisön hyvinvointiin.

Naisten Pankki haluaa auttaa näitä naisia heidän pyrkimyksissään kohti parempaa toimeentuloa. SuomiAreenassa Naisten Pankki tuo ”Vettä, leipää ja sirkushuvia” Jazz-kadun lavalle keskiviikkona 18.7.2012 klo 15.45-17.00. Ohjelmassa on keskustelua voimaantumisen, yrittäjyyden ja ilon tärkeydestä kehitysyhteistyössä ja kehitysmaiden naisille.

Keskustelussa ovat mukana kehitysministeri Heidi Hautala, valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen, Naisten Pankin työhön Nepalissa tutustunut kansanedustaja Jani Toivola sekä Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Ritva Ohmeroluoma. Lisäksi yleisöä viihdyttää ihanainen Mari Rantasila.

Miesten siirtotyöläisyys joko maiden sisällä tai maiden välillä, konfliktit ja sodat, HIV-epidemiat sekä avioerojen yleistyminen ovat syitä, joiden vuoksi yhä suurempi osa kehitysmaiden kotitalouksista on naisten vastuulla. Esimerkiksi Ruandan sisällissodan jälkeen 60 prosenttia maan väestöstä oli naisia ja suuri osa kotitalouksista joko naisten tai lasten elatusvastuulla. Silti naispuolinen perheenpää nähdään ja koetaan yhä poikkeuksena.

Puutteelliset omistus- ja perintöoikeudet asettavat naiset yhä taloudellisesti epävarmaan asemaan ja vaikuttavat siten voimakkaasti naisten köyhyyteen. Ne heikentävät naisten mahdollisuuksia saada tulonhankinnassa tarvittavia pääomia, sillä heillä ei ole esimerkiksi lainan vakuudeksi vaadittavaa maa- tai muuta omaisuutta.

 

Lisätietoja: Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Ritva Ohmeroluoma, p. 050 330 9214,

ritvaohmeroluoma@gmail.com

Naisten Pankki kerää varoja kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs