Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Naisten Pankki saavutti seitsemän miljoonan rajapyykin

Naisten Pankki

Naisten Pankki saavutti seitsemän miljoonan rajapyykin

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2014 klo 11:00
Julkaisija: Naisten Pankki

Sunnuntaina 27 paikkakunnalla järjestetty Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma vauhditti Naisten Pankin uuteen ennätykseen. Naisten Pankki on kerännyt seitsemän miljoonaa euroa kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseksi.

Naisten Pankilla on tällä hetkellä 1430 osakasta ja 3045 bisnesenkeliä eli kuukausilahjoittajaa. Naisten Pankin bisnesenkelit ovat sitoutuneet säännölliseen kehitysmaiden naisten toimeentulon tukemiseen. Päämääränä on synnyttää kestävää hyvinvointia.

Lahjoitusvaroilla rahoitetaan hankkeita, jotka parantavat naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksien toteutumista. Naisille myönnetään pienlainoja ja heitä koulutetaan ammatteihin ja yrittäjyyteen. Koulutus on kyläpankkien perustamisen ohella olennainen osa hankkeita.

Tähän mennessä hankkeet ovat auttaneet eri puolilla maailmaa lähes 16 000 naista. Tukea saaneita on yhteensä yli 60 000, koska naisten auttaminen hyödyttää myös heidän perheenjäseniään.

Hankkeita toteutetaan seuraavissa maissa: Angola, Guatemala, Haiti, Kambodža, Kongo, Kosovo, Liberia, Myanmar, Nepal, Palestiinalaisalueet, Sierra Leone ja Uganda. Hankkeiden toteutuksesta vastaa Kirkon Ulkomaanapu.

Naisten Pankin verkostossa on eri puolilla Suomea mukana yli 3000 vapaaehtoista. Toimintaa on 35 paikkakunnalla yli 40:ssä eri ryhmässä. Paikallisryhmät järjestävät vuosittain satoja tilaisuuksia lahjoitusten keräämiseksi kehitysmaiden köyhille naisille.

Lisätietoja:

Naisten Pankin koordinaattori Jaana Hirsikangas,
p. 040 704 6726

Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen,
p. 050 330 9214

Kirkon Ulkomaanavun viestintäjohtaja Veera Hämäläinen
p. 050 386 6634

www.naistenpankki.fi


Naisten Pankin paikallisryhmien yhteystiedot

http://www.naistenpankki.fi/paikallisryhmat

 

 

Naisten Pankki kerää varoja kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Naisten Pankki on vapaaehtoisyhteisö, jonka voimavara ovat aktiiviset vapaaehtoiset sekä lukuisat osakkaat, lahjoittajat ja yhteistyökumppanit. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi ja hankkeiden toteuttamisesta vastaa Kirkon Ulkomaanapu.

Naisten Pankki on kerännyt seitsemän vuoden toimintansa aikana jo kuusi miljoonaa euroa kehitysmaiden naisten oikeuksien, toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseksi. Naisten Pankki tukee hankkeita tällä hetkellä yhteensä 12 eri maassa. Hankkeissa on mukana lähes 15 000 naista. Suomessa Naisten Pankin vapaaehtoisverkostoon kuuluu yli 3000 ihmistä, jotka toimivat yli 35 paikkakunnalla.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs