Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Naisjärjestöjen Keskusliitto sata vuotta

Naisjärjestöjen Keskusliitto

Naisjärjestöjen Keskusliitto sata vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2011 klo 13:57
Julkaisija: Naisjärjestöjen Keskusliitto

Naisjärjestöjen Keskusliitto täyttää tänään sata vuotta. Liitto perustettiin alun perin Kansainvälisen Naisliiton (International Council of Women) Suomen osastoksi. Naisasianainen ja kansanedustaja Alexandra Gripenberg (1857–1913) oli liiton ensimmäinen puheenjohtaja. Nykyään Naisjärjestöjen Keskusliitto toimii sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävien naisjärjestöjen kattojärjestönä ja yhteistyöfoorumina, ja siihen kuuluu yhteensä yli 400 000 jäsentä.

Naisjärjestöjen Keskusliitto korostaa toiminnassaan mm. naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemistä, perusteettomien, sukupuolten välisten palkkaerojen poistamista ja naisten osallistumista politiikkaan ja päätöksentekoon. Juhlavuotena liiton uudeksi kunniapuheenjohtajaksi valittiin ministeri Marjatta Väänänen, joka on ollut uraauurtava nainen suomalaisen politiikan kentällä.

Naisjärjestöjen Keskusliiton satavuotista taivalta juhlitaan "Naisten huoneet – elämää ja tekoja" -näyttelyssä, joka on esillä Sederholmin talossa elokuun loppuun saakka. Syksyllä näyttely lähtee kiertämään maakuntakirjastoja. Juhlallisuudet huipentuvat pääjuhlaan ja gaalaillalliseen Finlandia-talossa 29.10.

Lisätietoja: pääsihteeri Leena Ruusuvuori, p. 09 494 217, www.naisjarjestot.fi

 

 

Vuonna 1911 perustettu Naisjärjestöjen Keskusliitto on sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävien naisjärjestöjen kattojärjestö ja yhteistyöfoorumi. Keskusliitto yhdistää eri alojen toimijoita tavoitteelliseen työhön tasa-arvoisemman yhteiskunnan aikaansaamiseksi ja on kansainvälisesti aktiivinen toimija. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 62 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs