Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Näin tehdään opetuksesta työelämälähtöisempää: YES Kummit tarjoavat apuaan opettajille ja nuorille

Valtakunnallinen YES ry

Näin tehdään opetuksesta työelämälähtöisempää: YES Kummit tarjoavat apuaan opettajille ja nuorille

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 09:31
Julkaisija: Valtakunnallinen YES ry

Uusien opetussuunnitelmien myötä koulut panostavat nuorten yrittäjyys- ja työelämätaitojen kehittämiseen. Yhteistyö YES Kummien eli yrittäjien ja työelämän vapaaehtoisten kanssa on yhä suositumpi keino tehdä oppimisesta työelämälähtöisempää.  

Suomen merkittävimmän yrittäjyyskasvatustoimijan YES-verkoston ylläpitämässä kummiportaalissa yeskummit.fi on jo satoja nuorten työelämätaitojen kehittämiseen sitoutuneita yrittäjiä ja työelämän edustajia.

Vapaaehtoistoiminnan ideana on lähentää kouluja työelämään ja tehdä työelämäyhteistyöstä osa oppilaitosten arkea. Portaali avattiin huhtikuussa uudistuneena: nyt palvelua voivat käyttää myös mentoria etsivät nuoret. 

YES-kummiportaalissa koulut voivat ottaa yhteyttä oman alueensa yrittäjiin ja työelämän edustajiin ja ehdottaa heille yhteistyötä, kuten kouluvierailua tai yhteistä projektia. Uutuutena nyt myös omaa harjoitusyritystä, kuten NY-yritystä tai 4H-yritystä pyörittävät nuoret voivat suoraan pyytää YES Kummia yrityksensä mentoriksi.

– YES Kummien ansiosta nuoret tutustuvat lähiympäristönsä yrityksiin ja työn tekijöihin ja saavat roolimalleja työelämään. Kummit ovat yksi keino muuttaa koulua työelämälähtöisemmäksi ja verkottaa opetusta yhteiskuntaan. Kummit toimivat myös esikuvina nuorille yrittäjinä ja oman alansa ammattilaisina, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen

Lehtonen muistuttaa, että uudet opetussuunnitelmat velvoittavat koulut nyt työelämäyhteistyöhön. 

– Työelämäyhteistyö sisältyy sekä lukion että perusopetuksen opetussuunnitelmiin, ammatillisesta koulutuksesta puhumattakaan. Ops:ien mukaan nuorten tulee saada tietoa lähialueen yrityksistä ja elinkeinoelämästä sekä ymmärrystä ja valmiuksia työelämään ja yrittäjyyteen. YES Kummit ovat helppo tapa ottaa se ensimmäinen kontakti koulun lähiympäristön elinkeinoelämään. Yhteistyö YES Kummin kanssa voi olla myös keino opettajalle lisätä omaa ammattitaitoaan.

Vuoden YES Kummiksi joulukuussa valittu ja aktiivisesti Varsinais-Suomessa kummina toimiva Ville Mattila muistuttaa, että kummitoiminta on merkityksellistä myös yrittäjälle.

– Nuoria kohdatessa saan suunnattomasti ideoita ja inspiraatiota. He ovat tulevaisuuden työntekijöitämme ja asiakkaitamme. Siksi myös annan mielelläni oman tietotaitoni yrittäjyydestä ja työelämästä koulujen käyttöön, Mattila kertoo.

YES-kummiportaaliin on rekisteröitynyt jo lähes 300 yrittäjää ja työelämän vapaaehtoista. Tutustu YES Kummeihin osoitteessa yeskummit.fi.

 

Lisätiedot:

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yesverkosto.fi

 

Liitetiedostot

YES – Intohimona yrittäjyyskasvatus!

YES on yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, jonka tavoitteena on opetushenkilöstöä tukemalla vahvistaa lasten ja nuorten elämässä tarvittavien valmiuksien ja taitojen oppimista ja luoda yrittäjämäistä toimintakulttuuria.YES-palveluja ovat opettajien valmennukset, yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen, koulu-yritysyhteistyö sekä Nuori Yrittäjyys ry:n aluepalvelut. YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen. YES toimii ympäri Suomen 17 alueellisen YES:in kautta, joita koordinoi Valtakunnallinen YES ry. Valtakunnallisen YES ry:n jäseniä ovat Suomen Yrittäjät, Taloudellinen tiedotustoimisto, Nuori Yrittäjyys ry, Elinkeinoelämän Keskusliitto, OAJ, Perheyritysten liitto sekä MTK.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs