Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » MLL:n Uudenmaan piiri avaa jo toisen vastaanottokodin yksin maahan tulleille alaikäisille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri

MLL:n Uudenmaan piiri avaa jo toisen vastaanottokodin yksin maahan tulleille alaikäisille

Tiedote.
Julkaistu: 23.12.2015 klo 07:57
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri

Suomeen on tullut tämän vuoden aikana jo yli 3 000 alaikäistä turvapaikanhakijaa ilman vanhempiaan.

Toiminnanjohtaja on huolissaan tulijoiden kotoutumisesta: ”Liian monet haluavat työntää jopa alaikäiset tulijat yhteiskunnassa täysin syrjään”.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri avaa tammikuussa jo toisen vastaanottokeskuksen yksin Suomeen tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille. Ensimmäinen tukiasumisyksikkö on toiminut marraskuusta lähtien Sipoossa. Myös tammikuussa avattava ryhmäkoti tulee Sipooseen.

- Suomeen on tullut tämän vuoden aikana yli 3 000 alaikäistä lasta ilman vanhempiaan, ja meille lastensuojelujärjestönä on itsestään selvää, että myös nämä lapset ja nuoret kuuluvat huolenpitomme piiriin, MLL:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone sanoo.

Marraskuussa aloittaneessa tukiasumisyksikössä on tilaa 40 nuorelle. Asukkaat ovat 16–17-vuotiaita. Västerskogin ryhmäkotiin tulee tilaa 21:lle alle 16-vuotiaalle lapselle.

MLL:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone on surullinen siitä, miten vastentahtoisesti osa suomalaisista suhtautuu jopa alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten perustamiseen.

”On järkyttävää kuulla, että jopa alaikäiset tulijat leimataan terroristeiksi ja ihmiset eivät halua heitä omille asuinalueilleen.”

Metsähuone viittaa muun muassa aloitteeseen, jota Helsingin Pakilassa on tehty alaikäisten ryhmäkodin perustamiseen liittyen. MLL:n Uudenmaan piiri on perustamassa 14 lapsen ryhmäkotia myös Pakilaan.

”Nämä lapset ja nuoret ovat tarvitsevat apuamme. Me haluamme omalla toiminnallamme näyttää, että kenen puolelle seisomme”, Metsähuone sanoo.

Toisaalta MLL:n Uudenmaan piiri on kohdannut myös valtavan auttamisvyöryn. Sipoossa paikalliset vapaaehtoiset ovat ottaneet alaikäiset turvapaikanhakijat mukaan jalkapallo- ja sählyjoukkueen harjoituksiin, ja martat ovat leiponeet nuorten kanssa piparkakkuja. Myöhemmin alkuvuodesta luvassa on mm. sulkapalloa, golfia ja skeittauskurssi.

Lisätietoja
MLL:n Uudenmaan piiri: toiminnanjohtaja Pia Metsähuone, p. 040 839 1093

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry toimii MLL:n aluejärjestönä Uudenmaalla. Piirin jäseninä on 99 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on yhteensä yli 23 000 jäsentä. Piirin alueella on lapsia ja nuoria yhteensä 314 000 ja lapsiperheitä 173 000. Piirin tarkoituksena on edistää toimialueellaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs