Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää läpi kesän

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää läpi kesän

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 11:33
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen tulee kesälomien aikaan paljon puheluita lapsilta, jotka viettävät aikaansa yksin kotona. MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät vastaavat lasten ja nuorten yhteydenottoihin joka päivä myös kesällä. Juhannusviikonloppuna Lasten ja nuorten puhelin päivystää poikkeuksellisesti pe-su klo 14-17. Vanhempainpuhelin jää kesätauolle juhannuksena.

 

Moni pieni koululainen viettää aikaansa yksin kesälomalla, sillä vanhempien lomat ovat yleensä lapsen lomia lyhyempiä. Moni vanhempi joutuukin miettimään, miten täyttää turvallisesti koululaisen kesälomapäivät, varsinkaan jos vanhempien työpaikalla ei pystytä joustamaan työajoissa.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen tulee kesällä puheluita lapsilta, jotka viettävät lomapäiviä ilman aikuista seuraa. Myös monet nuoret, jotka ovat ammatillisen avun piirissä, ottavat kesällä yhteyttä MLL:oon.

Turhautuminen, tekemisen puute, turvallisuusriskit ja vanhempien huoli yksinpärjäävästä lapsesta kuormittavat koko perhettä. Jos lapsi viettää lomalla päivänsä ilman aikuisen valvontaa, kannattaa edellisenä päivänä ennakoida päivänkulku yhdessä aikuisen kanssa, neuvoo Auttavien puhelin- ja nettipalvelujen päällikkö Tatjana Pajamäki.

- Kotiin voi yrittää luoda huolenpidon elementtejä, kuten tehdä välipalaa valmiiksi, jättää kivoja viestejä lapselle ja sopia säännöllisistä puheluista. Turvallisuudesta on myös huolehdittava: kerrattava hätänumerot ja muut tärkeät numerot ja myös opetettava lasta toimimaan hätätilanteissa. Tärkeää on myös sopia siitä, missä lapsi saa ja ei saa liikkua kodin ulkopuolella.

Lapset tarvitsevat aikuisia lomalla voidakseen rentoutua ja olla ottamatta vastuuta ikäänsä kuulumattomista asioista. Heillä on myös oikeus saada tarvittaessa turvallisen aikuisen aikaa. Tilanne voi olla haastava erityisesti sellaisissa perheissä, joissa on vain yksi vanhempi, eikä kattavaa tukiverkkoa ympärillään.

- Tarjotkaa tutut aikuiset, eli naapurit, läheiset, ystävät ja kummit pyytämättä pieneltäkin tuntuvaa apua perheille, jotka yrittävät selviytyä vaikeasta lomayhtälöstään, kehottaa Tatjana Pajamäki.


Lasten ja nuorten puhelimessa kesäaukioloajat

Lasten ja nuorten puhelin päivystää juhannusviikonloppuna poikkeuksellisesti pe-su klo 14–17. Tämän jälkeen 22.6.–9.8. siirrytään kesäaukioloaikoihin, jolloin palvelu on auki päivittäin vain klo 17–20. Chat on auki maanantaisin ja tiistain klo 17–20. Kirjepalvelu on avoinna koko kesän. Normaaleihin aukioloaikoihin palataan 10.8.

Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) on suomenkielinen, valtakunnallinen, kaikille lapsille ja nuorille tarkoitettu auttava puhelin. Kirjepalvelu ja chat palvelevat osoitteessa www.mll.fi/nuortennetti. Palveluihin voi soittaa ja kirjoittaa nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta.

 

Vanhempainpuhelin jää kesätauolle juhannuksesta

MLL:n Vanhempainpuhelin (p. 0800 922 77) ja Vanhempainnetin kirjepalvelu jäävät kesätauolle juhannusaattona ja palaavat normaaleihin aikatauluihin jälleen 10.8.

Vanhempainpuhelimessa ja -netin kirjepalvelussa vanhempien kanssa keskustelevat MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät, jotka ovat itsekin vanhempia. Vanhempainpuhelimeen ja -netin kirjepalveluun voi ottaa yhteyttä missä tahansa vanhemmuuteen liittyvässä asiassa, nimettömästi ja luottamuksellisesti.

 

Lisätietoja:

Auttavien puhelin- ja nettipalvelujen päällikkö Tatjana Pajamäki, etunimi.sukunimi(at)mll.fi, p. 075 3245 422
Suunnittelija Satu Tallgren, etunimi.sukunimi(at)mll.fi, p. 075 3245 428
Tiedottaja Tiina Tuominen, etunimi.sukunimi(at)mll.fi, p. 075 3245 580

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. 

MLL:n visio 2024: Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta, jossa lapsen etu asetetaan etusijalle ja jossa lapset ja nuoret voivat hyvin.

Tutustu MLL:n toimintaan www.mll.fi 
MLL Twitterissä @MLL_fi 
MLL Facebookissa www.facebook.com/mannerheiminlastensuojeluliitto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs