Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » MITÄ ON GREEN CARE ‐ VIHREÄ HOIVA?

TTS Työtehoseura

MITÄ ON GREEN CARE ‐ VIHREÄ HOIVA?

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2012 klo 11:09
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Tervetuloa Sammattiin 30.5. kuulemaan Vihreän Hoivan palvelumuodoista

Green Care – Vihreä Hoiva tarkoittaa maaseutuympäristön ja maatilan hyödyntämistä hoiva-, kuntoutus- ja hyvinvointipalvelujen tuottamiseen. Vihreän Hoivan toimintamuotoina voivat olla muun muassa päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta tai eläinavusteinen terapia. Vihreä Hoiva voi lisätä kuntoutus- ja hoivapalvelujen vaikuttavuutta ja edistää lasten, nuorten, ikäihmisten, mielenterveys- ja päihdekuntoutettavien sekä kehitysvammaisten fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia.

Yleisimmin ostettuja Vihreä Hoiva -palveluja ovat ratsastusterapia ja sosiaalipedagoginen hevostoiminta lapsille, nuorille ja kehitysvammaisille sekä sijaisasuminen maaseudulla. Suomessa Vihreä Hoiva -palveluita tarjoavia maaseutu- ja hoivayrittäjiä on vielä vähän sekä eri toimijoiden välinen yhteistyö palveluiden toteuttamisessa on vähäistä.  Esimerkiksi Norjassa ja Ruotsissa toimintaa on organisoitu pidemmälle.

Vihreällä Hoivalla on paljon menestymisen mahdollisuuksia Suomessa. Toiminnalla voidaan parantaa maaseutuyritysten ja hoivayrittäjien toimeentuloa kehittämällä uusia tulon lähteitä ja samalla varmistaa työpaikkojen ja palveluiden säilyminen maaseudulla. Vihreä Hoiva -toiminta on yksi vaihtoehto tuottaa sosiaalipalveluja uudella tavalla.

Sammatin Green Care – Vihreä Hoiva infotilaisuudessa keskiviikkona 30. toukokuuta alan asiantuntijat esittelevät Vihreä Hoiva -toimintaa ja sen tuomia mahdollisuuksia sekä esimerkkejä erilaisista toimintamuodoista. Tilaisuudessa kuullaan myös hankkeessa tehtyjen kyselyiden ja haastatteluiden tuloksia. Palvelujohtaja Päivi Vakkuri Hoivakoti Syysviirusta sekä toimintaterapeutti Joyce Collin-Kajaala sekä yrittäjä Pirkko Kivikari Ylitalon alpakoista kertovat kokemuksiaan Vihreästä Hoivasta alan yrittäjän näkökulmasta. Keravan vankilan työnjohtaja Hannu Roos taas esittelee miten Green Care -toimintaa toteutetaan vankilan puutarhassa.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Irene Roos, puh. 044-714 0699, etunimi.sukunimi@tts.fi

www.tts.fi/greencare

Kutsu infotilaisuuteen Sammattiin keskiviikkona 30. toukokuuta 2012

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs