Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Mikroyrittäjät tarvitsevat tukea liiketoimintansa kehittämiseen

Suomen Yrityskummit ry

Mikroyrittäjät tarvitsevat tukea liiketoimintansa kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 09:12
Julkaisija: Suomen Yrityskummit ry

Suomen Yrityskummit ry:n hallituksen uusi puheenjohtaja Peter Schulman muistuttaa, että moni mikroyrittäjä kaipaa yrityksensä johtamiseen ja kehittämiseen ulkopuolisen tukea. Suomen Yrityskummien teettämän vaikuttavuustutkimuksen perusteella yrittäjien johtamistaidot vahvistuivat yrityskummin avulla.

 ”Useat Suomen Yrityskummien vaikuttavuustutkimukseen haastatelluista mikroyrittäjistä kokivat, että yrityskummin tuella he oppivat katsomaan omaa yritystään uudella tavalla ja siten tarttumaan kehitystä vaativiin asioihin määrätietoisemmin kuin aiemmin. Yhdessä yrityskummin kanssa laaditut suunnitelmat heijastuivat yritysten liikevaihdon ja tuottavuuden kasvuna. Tämä tutkimus vahvisti käsitystämme, että mikroyrittäjät jäävät usein muun avun ulkopuolelle ja näin yrityskummien tuki on monelle mikroyrittäjille ensiarvoisen tärkeää."

Suomen Yrityskummit ry:n näkemys on, että yrityskummitoiminta tulisi nähdä osana maamme yritysneuvontapalvelujen verkostoa.

"Suomen yrityksistä mikroyrityksiä on yli 93 % ja yrityskummien palvelut ovat nyt erityisen ajankohtaisia, kun yrityksille suunnattujen julkisten neuvontapalvelujen määrää ollaan karsimassa”, toteaa Schulman. ”Maamme 1200 yrityskummia toimivat vapaaehtoispohjalta ja verkostomme on varmasti maamme kustannustehokkain pienyrittäjille suunnattu tukimuoto”

Vuoden 2016 alusta Suomen Yrityskummien hallituksen puheenjohtajana aloittanut Peter Schulman on tehnyt työuran päivittäistavarateollisuuden ja -kaupan alalla mm. Kraft Foods Finlandin ja Estrellan toimitusjohtajana. Yrityskummina Schulman on toiminut vuodesta 2009 alkaen. Hän on vastannut Itä-Uudenmaan yrityskummitoiminnasta ja toiminut vuodesta 2012 myös yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajana.

”Itse ryhdyin yrityskummiksi auttamisen halusta ja hallituksessa olen saanut olla mukana kehittämässä myös valtakunnallista yrityskummitoimintaa. Minulla oli mahdollisuus työskennellä neljä vuotta hallituksen varapuheenjohtajana hallituksen edellisen puheenjohtaja Pauli Leimion rinnalla. Näiden viime vuosien aikana Suomen Yrityskummit ovat eläneet voimakkaan kasvun ja kehityksen aikaa. Uskon, että vahdinvaihto ei tuo mukanaan suuria muutoksia valittuun linjaan. Yrityskummit tarjoavat vastaisuudessakin maamme pienyrittäjille maksutonta ja luottamuksellista sparrauspalvelua”. 

Suomen Yrityskummit ry:n hallituksen uusina varapuheenjohtajina aloittivat vuoden vaihteessa Marjut Ontronen Tampereelta ja Väinö Korhonen Kuopiosta. Hallituksen uusina jäseninä aloittivat Kari Ehari Helsingistä, Markku Ilveskoski Lohjalta ja Matti Kulla Kouvolasta. Hallituksessa jatkavat Jarmo Helminen Turusta, Kaarlo Nurmiranta Oulusta ja Erik Sjöberg Vaasasta. Suomen Kuntaliittoa hallituksessa edustaa Jarkko Huovinen.   

 

LISÄTIETOJA:

hallituksen puheenjohtaja Peter Schulman, Suomen Yrityskummit ry p. 0400 430 675 (matkoilla 17.2.-2.3.)

yrityskummiasiamies Minna Järvinen, Suomen Yrityskummit ry p. 050 371 0602

 

LIITE:

Suomen Yrityskummit ry:n hallitus 2016

Liitetiedostot

YRITYSKUMMI, YRITTÄJÄN KUMPPANI, ONNISTUMISEN TUKENA

Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova saa yrityskummilta vankkaa käytännön koulimaa osaamista käyttöönsä. Yrityskummi on keskustelukumppani, joka sparraa ideoiden kehittelyssä, vie niitä eteenpäin, rohkaisee toimintaan ja on onnistumisen tukena. Yrityskummin apu on maksutonta ja se perustuu ehdottomaan luottamukseen. Lisätietoja yrityskummitoiminnasta löydät osoitteesta www.yrityskummit.fi                

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs