Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Miehille uutta virtaa

Eläkeliitto ry

Miehille uutta virtaa

Tiedote.
Julkaistu: 26.07.2016 klo 08:15
Julkaisija: Eläkeliitto ry

Yksin asuminen on viime vuosina yleistynyt. Yksin asuvien yli 74-vuotiaiden osuus kaikista asuntokunnista on suuri syrjäseuduilla.  Tutkimusten mukaan yhdelle kymmenestä ikääntyneelle yksinäisyys merkitsee vakavaa uhkaa terveydelle ja hyvinvoinnille.

Eläkeliitto käynnisti keväällä 2016 kolmivuotisen ÄijäVirtaa-projektin, jonka tavoitteena on lisätä ikääntyvien miesten hyvinvointia ja toimintakykyä syrjäytymisen estämiseksi.  Tämä tapahtuu ohjaajien vetämällä pienryhmätoiminnalla sekä erilaisilla teematilaisuuksilla ja tapahtumilla.

Projektin erityisenä kohteena ovat yksin asuvat miehet.  Ohjaajiksi koulutetaan yli 50-vuotiaita vapaaehtoistoimintaan haluavia miehiä. Pilottipaikoiksi on valittu Ilomantsi, Lappeenranta, Sastamala ja Suomussalmi.

Miehille on tärkeää kuulluksi tuleminen ja oman elämänkokemuksensa jakaminen miesporukassa kaverihengessä. Nyt on sen aika.

Lisätietoja
projektipäällikkö Antero Kupiainen, puh. 040 7257 031, antero.kupiainen@elakeliitto.fi

Eläkeliitto on Suomen suurin eläkeläisjärjestö. Järjestö valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Eläkeliitossa toimii lähes 130 000 jäsentä, 20 piiriä ja 403 paikallisyhdistystä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs