Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Mediatiedote – Punainen Sulka 2017 -kampanjan tavoitteesta kohta viidennes koossa

Suomen Lions-liitto ry

Mediatiedote – Punainen Sulka 2017 -kampanjan tavoitteesta kohta viidennes koossa

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2016 klo 11:00
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

2017 tekoa nuorten hyväksi

Punainen Sulka 2017 -kampanjan tavoitteesta kohta viidennes koossa

Punainen Sulka 2017 logoSuomen Lions-klubit aikovat 30.6.2017 mennessä kerätä Punainen Sulka 2017 –kampanjalla viisi miljoonaa euroa nuorten hyväksi Suomessa. Tampereella 19. maaliskuuta avattu kampanja on käynnistynyt vauhdikkaasti, mutta aktiivisin keräysajanjakso heinäkuun alusta kesäkuun 2017 loppuun on vielä edessä, arvioi kampanjan viestintävastaava Harri Ala-Kulju Turun Logomossa Suomen Lions-liiton vuosikokouksen tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Toukokuun alkuun mennessä kuuden viikon Punainen Sulka 2017 -kampanjoinnin jälkeen tilitettynä oli 17 % keräyksen tavoitteesta.

– Kaksi kolmasosaa yli 900 lionsklubista on käynnistänyt keräyksen ja muutamat ovat ylittäneetkin omat keräystavoitteensa. Näyttää siltä, että kesäkuun loppuun mennessä ensimmäinen miljoona on kerätty, Ala-Kulju sanoo.

Hän kiittää keräykseen jo osallistuneita sekä erityisesti keräyskumppaneina toimivia nuorisoa tukevia järjestöjä ja sulkalähettiläitä, jotka auttavat saavuttamaan kampanjan tavoitteet. Omat keräystavoitteensa jo lähes saavuttaneen lionsklubin Eura/MuiNaisten presidentti Johanna Perttu kertoo klubinsa jäsenten kokeneen keräyksen kohteen – nuoret Suomessa – erityisen läheiseksi. Neljänneksen keräystuotosta klubit käyttävät nuorten hyväksi omalla paikkakunnallaan.

– Keräyksen onnistumiseen vaikuttaa myös hyvä yhteistyö seudun muiden klubien kanssa muun muassa päällekkäisyyksien välttämiseksi. Aktiivisella ja henkilökohtaisella myyntityöllä olemme tavoittaneet oman lähipiirimme lisäksi hyvin myös paikalliset yritykset, Johanna Perttu kertoo.

Suomen Lions-klubit ovat yhdessä liikkeellä erityisesti Hyvän päivänä 8.10.2016, Vapaaehtoisten päivänä 3.12.2016 ja Ystävän päivänä 14.2.2017. Kesäkuussa 2017 vietetään Lions-toiminnan 100-vuotisjuhlaa Joensuussa.

Harri Ala-Kulju muistuttaa, että keräykseen on helppo osallistua.

– Soisin sulkapinssin koristavan jokaisen suomalaisen rintaa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna osoituksena tuesta nuorille. Lahjoituksen voi tehdä myös oman paikkakunnan lionsklubin tapahtumissa tai lahjoittamalla suoraan Punaisen Sulan verkkosivuilla www.punainensulka.fi.

Liitteessä sekä verkkosivuilla www.punainensulka.fi on lisätietoja Punainen Sulka 2017 –keräyksestä.

Valokuvia tilaisuudesta kootaan Suomen Lions-liiton verkkosivuille http://www.lions.fi/media/

Lions – Monta tapaa tehdä hyvää

Lionstoiminta on lionsklubeissa tehtävää vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnalla sekä yhdessä muiden lionsklubien kanssa kotimaassa ja kansainvälisesti. Suomessa toimii 930 lionsklubia, joissa on yhteensä noin 25 000 jäsentä. Euroopassa klubeja on 9 600 ja maailmanlaajuisesti 45 900. Niissä toimii yhteensä 1 370 000 lionia.

 

Lisätietoja Suomen Lions-liitosta


Jari Rytkönen
Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2015-2016

MD 107 Finland
Nousutie 22, 41210 Jokihaara

Mobile: +358 45 3534933
jari.rytkonen@lions.fi
lions.jari@rytkonen.cc
www.lions.fi

 
Punainen Sulka 2017 -keräyksestä


Harri Ala-Kulju

Keräyksen viestintävastaava 

+358 50 64684

harri.ala-kulju@lions.fi

 

 

Liite

 

Punainen sulka on Suomen lionsklubien rekisteröity tavaramerkki

Punainen Sulka on Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyskeräysten rekisteröity tavaramerkki, jota klubit ovat käyttäneet valtakunnallisissa keräyskampanjoissaan vuodesta 1972 alkaen.

Tunnus on tiettävästi kotoisin Japanista, jossa sitä on käytetty vapaaehtoisen auttamisen vertauskuvana. Suomeen symboli tuli Ruotsin kautta, jossa lionsklubit käyttivät sitä ensimmäisen kerran vuonna 1965 kerätessään 13 miljoonaa kruunua asuntojen saamiseksi vammaisille ihmisille. Sittemmin sitä ovat hyväntekeväisyyskeräyksissään käyttäneet muidenkin Pohjoismaiden lionsklubit.

Suomen lionsklubit ovat eri keräyksillään lahjoittaneet nykyrahassa yli 46 miljoonaa euroa apua tarvitsevien auttamiseen kotimaassa sekä kansainvälisesti.

Suomen lionsklubien Punainen Sulka -keräykset

Keräys-

vuosi

Keräyksen

kohde

Keräystulos

nykyrahassa

miljoonaa euroa

1972

Syöpätaudit

6,6

1975

Sydäntaudit

8,9

1984

Sotaveteraanit

9,2

1990

Vammaiset

6,3

1999

Ikäihmiset

7,1

2006

Lapset ja nuoriso

4,5

 

Lions-järjestöllä esimerkillinen keräysmoraali

Lions-järjestön varainkeruu perustuu lionien omaan, vapaaehtoiseen työhön. Järjestön hallintokulut rahoitetaan sen jäsenten maksamilla jäsenmaksuilla. Lions-järjestö tai sen jäsenet eivät saa keräyksestä palkkioita.

– Olemme ylpeitä siitä, että keräystemme tuotot menevät kokonaan ilmoittamiimme avustuskohteisiin, Punainen Sulka 2017 -keräyksen kampanjavastaava Matti Tieksola sanoo.

Financial Timesin selvityksessä vuonna 2007 445 yritystä valitsi Lions-järjestön parhaaksi yhteistyökumppanikseen. Se sai täydet pisteet luotettavuudesta, kyvystä soveltaa projektejaan paikallisissa olosuhteissa, tukijoidensa tarpeiden ymmärtämisestä sekä viestinnän onnistumisesta.

Vuonna 2015 amerikkalainen hyväntekeväisyysjärjestöjä arvioiva tutkimuslaitos Charity Navigator antoi neljäntenä vuotena peräkkäin täydet neljä tähteä Lions-järjestölle. Vain kahdeksan prosenttia järjestöistä saavuttaa maksimipisteet neljänä perättäisenä vuonna. Arvioon vaikuttivat ”hyvä hallinto ja parhaat käytännöt, joilla minimoidaan mahdollisuus epäeettisiin aktiviteetteihin sekä taloudellisesti vastuuntuntoinen järjestön päämäärien toteuttaminen”.

 

 

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubien järjestö. Siihen kuuluu 1,4 miljoonaa jäsentä 210 maassa ja noin 46 000 Lions-klubissa. Lionit tekevät vuodessa 100 000 000 työtuntia vapaaehtoistyötä ja jakavat avustuksina 1 000 000 000 Yhdysvaltain dollaria koko maailmassa. Suomessa on 930 Lions-klubia, joissa on jäseninä lähes 25 000 naista ja miestä. He auttavat kotiseutuaan, kotimaataan ja maailmaa n. 5 miljoonan euron arvosta vuodessa.

Lionismin tavoitteena on kasvattaa suvaitsevaisuuteen ja kansainväliseen yhteisymmärrykseen, yhdistää lioneita ja klubeja ystävyyteen ja toimintaan kotiseudun, kotimaan ja koko kansainvälisen yhteisön hyväksi. Lionsjärjestön erityiskohteena on Helen Kellerin kannustamana näönsuojelu. Leijonien näönsuojeluaktiviteeteissa on mm. syntynyt valkoinen keppi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs