Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Mediakutsu Terveysneuvontapäivään 2.10. – Muuntohuumeteema ja jäähyväiset Vinkille -tukikonsertti

A-klinikkasäätiö

Mediakutsu Terveysneuvontapäivään 2.10. – Muuntohuumeteema ja jäähyväiset Vinkille -tukikonsertti

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2015 klo 14:14
Julkaisija: A-klinikkasäätiö

Valtakunnallinen terveysneuvontapäivä 2.10.2015 kokoaa yhteen huumehaittojen vähentämisen asiantuntijoita, alan työntekijöitä ja vertaistoimijoita.
 
Tänä vuonna pureudutaan muun muassa muuntohuumeilmiöön. Ph.Dc Levente Móró kognitiivisen neurotieteen tutkimuskeskuksesta, Turun yliopistosta kertoo viimeisimmät muuntohuumekentän havainnot ja puhuu haittoja vähentävästä työstä psykedeelibileissä ja festareilla.
 
Seminaarissa kuullaan myös THL:n teettämän terveysneuvontapisteissä asioineiden huumeidenkäyttäjien ovensuukyselyn tuloksia.
 
Huumeongelmaa ei voida täysin kitkeä yhteiskunnasta lainsäädännön tai kontrollin avulla. Haittoja vähentävällä työllä ehkäistään käyttöön liittyviä ja siitä aiheutuvia ongelmia, kuten rikollisuutta ja pistoskäytön yhteydessä leviäviä tartuntatauteja.
 
Haittoja vähentävään työhön kuuluu terveysneuvontaa, puhtaiden käyttövälineiden jakoa ja neuvontaa esimerkiksi asumiseen liittyvissä asioissa. Haittoja vähentävässä työssä ammattilaisten tukena ovat mukana päihdemaailmassa elävät vertaiset.

Illan R.I.P Vinkki-tapahtuma on jäähyväis- ja kiitoskonsertti Suomen ensimmäisen terveys- ja sosiaalineuvontapiste Vinkin 18-vuotiselle työlle ja asiakaskunnalle. Illan juontaa Wallu Valpio ja esiintymässä ovat muun muassa Tumppi Varonen, Mercedes Bentso, Bjarki Kaikumo ja Arthur the Marcher.

Ilta on omistettu heille, joiden ääni ei usein yhteiskunnassa kuulu. Huumeidenkäyttäjien palveluihin kiinnittyminen vaatii usean vuoden ponnistelun ja luottamuksen rakentamisen. Tilaisuuden tuotto ohjataan huumehaittoja vähentävälle vertaistyölle.

Terveysneuvontapäivän ja iltatilaisuuden järjestää A-klinikkasäätiön koordinoima ja sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama Huumeidenkäyttäjien tartuntatautien ehkäisy ja haittojen vähentäminen -hanke yhteistyössä Helsingin terveys- ja sosiaalineuvontapiste Vinkin kanssa.

Ilmoittautumiset: marketta.siljander(at)a-klinikka.fi viimeistään 29.9.2015.

Ohjelmalinkki http://toimipaikka.a-klinikka.fi/vinkki/node/251

Terveysneuvontapäivä 2.10.2015 Kino Andorrassa, Eerikinkatu 11, 00100 Helsinki. Päivän aloitus klo 9.00. Seminaaripäivään sisältyvät aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounastarjoilu.

R.I.P. Vinkki-keikkatilaisuus. Keikkaravintola Dubrovnik, Eerikinkatu 11, 00100 Helsinki. Showtime klo 19.00. 


Lisätietoja:
 
Projektikoordinaattori Kati Savolainen, A-klinikkasäätiö, puh. 040 672 1517, kati.savolainen(at)a-klinikka.fi

A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö sekä asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja parantavat päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa. A-klinikkasäätiön sähköiset palvelut tavoittavat yli 150 000 yksilöityä kävijää kuukausittain.
 
www.a-klinikka.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs