Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Mediakutsu: Konfliktit keskisessä Afrikassa jatkuvat – Ulkomaanavun toiminnanjohtaja ja turvallisuusjohtaja palasivat juuri alueelta

Kirkon Ulkomaanapu

Mediakutsu: Konfliktit keskisessä Afrikassa jatkuvat – Ulkomaanavun toiminnanjohtaja ja turvallisuusjohtaja palasivat juuri alueelta

Kutsu.
Julkaistu: 27.01.2014 klo 09:58
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen 30. tammikuuta kello 9.00

Levottomuudet Etelä-Sudanissa jatkuvat ja myös Keski-Afrikan tasavallassa tilanne pysyy epävakaana. Kirkon Ulkomaanavulla on humanitaarisen avun hankkeita molemmissa maissa. Miltä kriisit näyttävät alueelta juuri palanneiden toiminnanjohtajan Antti Pentikäisen ja turvallisuusjohtajan Ilkka Alangon mielestä?

Ilkka Alanko on juuri palannut matkaltaan Keski-Afrikan tasavallasta. Pääkaupungin Banguin kaduilla julkinen liikenne liikkuu, kaupat ovat auki, mutta kaikki koulut kiinni. Ranskan armeija varmistaa sen, että lentokenttä pysyy auki.

Ulkomaanapu on valmis jatkamaan työtään Keski-Afrikan tasavallassa heti, kun tilanne sallii. Ulkomaanavulla on maassa jo yksi työntekijä. Hän valmistelee työn uudelleenkäynnistämistä, muun muassa koulujen korjaamista ja varustamista. Suuri osa maan kouluista on ollut kiinni vuoden 2013 alusta lähtien.

Humanitaarinen tilanne maassa on äärimmäisen kriittinen ja tarpeet valtavat. Pelkästään Banguissa on 500 000 evakkoa. Määrä on joka kaksi kolmasosaa kaupungin väestöstä. Ulkomaanapu joutui evakuoimaan joulukuussa maasta tiiminvetäjänsä Elina Hakkaraisen, joka kuitenkin nyt on palaamassa maahan. 

Etelä-Sudaniin Kirkon Ulkomaanavun työntekijät palasivat tammikuun puolivälissä. Avun tarve paikan päällä on suuri, ja suunnitellut kouluhankkeet alkamassa. Ulkomaanapu on mukana maan rauhansovittelussa. Toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen palasi viikonloppuna Nairobista, jossa hän tapasi rauhanneuvottelijoita.

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen, jossa Antti Pentikäinen, Ilkka Alanko ja Elina Hakkarainen kertovat maiden tilanteesta juuri nyt.

Aika: Torstai, 30. tammikuuta, kello 9.00
Paikka: Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, kokoushuone 401, 4 krs.

Lisätietoja:
Katja Hedberg, viestintäpäällikkö, puh: 040 559 4030
Eeva Suhonen, tiedottaja, puh: 0400 103 286

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs