Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Mantelichat on nuorten tukena heinäkuussa

Pelastakaa Lapset ry

Mantelichat on nuorten tukena heinäkuussa

Tiedote.
Julkaistu: 10.07.2014 klo 15:33
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Kelan työntekijän kanssa nuoret voivat jutella reaaliaikaisesti asumiseen ja opintoihin liittyvistä asioista
 
Kesällä monet lapsille ja nuorille suunnatut verkon keskustelu- ja auttamispalvelut ovat kiinni. Heinäkuun aikana kuitenkin moni nuori alkaa jo pohtia lähestyvää syksyä, opintojen aloittamista, muuttoa uudelle paikkakunnalle ja uudenlaisesta arjesta selviytymistä. Tuki- ja keskustelupalvelu Mantelichat avataankin tiistaina 15.7 klo 16–18.

Vapaaehtoisten aikuisten päivystäjien lisäksi vieraana on Kelan asiakaspalvelun työntekijä, jonka kanssa voi jutella erilaisista opintoetuuksiin liittyvistä asioista kuten opintotuesta, koulumatkatuesta ja tukien hakemisesta.

– Päätimme järjestää heinäkuisen päivystyksen tarjotaksemme tukea nuorille, jotka puntaroivat asioita yksin. Heinäkuussa voi olla vaikea saada apua ja neuvoja mistään, kun monet palvelut ovat kiinni tai toimivat rajoitetuin aukioloajoin, kertoo Mantelichatin vastaava työntekijä Netta Posti-Ahokas Pelastakaa Lapset ry:stä.

– Syksyn opintopaikat ovat monelle jo varmistuneet tai lähiaikoina varmistumassa. Monelle nuorelle opintoihin liittyvien etuuksien hakeminen on ensimmäinen kerta Kelan kanssa asiointiin.  Pystymme tätä kautta neuvomaan, kuinka asioissa tulee edetä, toteaa asiakaspalvelua Kelan sosiaalisen median kanavissa koordinoiva suunnittelija Noora Tahvanainen.

Manteliin voi tulla juttelemaan myös muista asioista, kertomaan kesäkuulumisia ja juttelemaan vapaasti muiden nuorten kanssa.

– Vapaaehtoiset, luotettavat aikuiset ovat valmiina myös kahdenkeskiseen jutteluun. Lasten ja nuorten yksinäisyys ja tarve hakeutua turvalliseen seuraan kertomaan toisinaan ikävistäkin kokemuksista ovat asioita, jotka eivät katso vuodenaikaa, Posti-Ahokas muistuttaa.

Mantelichatiin pääsee osoitteesta www.mantelichat.fi
 
Mantelichat on osa Pelastakaa Lapset ry:n verkkonuorisotoimintaa. Mantelin tavoitteena on kohdata lapsia ja nuoria verkossa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen keskusteluun vapaaehtoisen aikuisen sekä yhdessä muiden lasten kanssa.  Pelastakaa Lasten verkkonuorisotoiminnassa kohdataan vuosittain tuhansia nuoria. Pelastakaa Lapset kouluttaa jatkuvasti päivystäjiä toimimaan lasten ja nuorten parissa verkossa. Chatin päivystäjät ohjaavat tarpeen mukaan nuoria auttaviin palveluihin.
 
Lisätietoja: verkkotoiminnan päällikkö Veera Uusoksa, veera.uusoksa (at) pelastakaalapset.fi, puh. 050 433 1397, www.pelastakaalapset.fi/nuorisotoiminta/mantelit

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs