Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Lionsklubit keräävät varoja Nepalin auttamiseen

Suomen Lions-liitto ry

Lionsklubit keräävät varoja Nepalin auttamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2015 klo 12:04
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto on käynnistänyt keräyksen Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla rahaa liiton katastrofitilille FI54 8000 1970 8298 84 (BIC DABAFIHH) merkinnällä ”Nepal”. Auttaa voi myös lähettämällä tekstiviestin ”10€ NEPALTUKI” numeroon 16588.

Nepaliin kerättävät lahjoitusvarat välitetään lyhentämättöminä järjestön kansainvälisen säätiön Lions Clubs International Foundationin (LCIF) kautta.

Katastrofiavun tehokas perille saaminen perustuu laajaan kansainväliseen verkostoon, jossa paikalliset, vapaaehtoiset lionsklubit organisoivat avustustyön. Tällä hetkellä Lions-järjestö toimii jo noin 210 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Suomen lionsklubit ovat vuosien varrella keränneet varoja monien katastrofien uhreille. Esimerkiksi Haitissa tammikuussa 2010 tapahtuneen maanjäristyksen jälkien korjaamiseen lähetettiin 250.000 euroa.

Keväällä 2013 toteutettiin katastrofikeräys Filippiineillä riehuneen taifuuni Haiyanin uhrien auttamiseksi.

 Linkkejä:

www.lions.fi/ajankohtaista/katastrofikerays_nepalin_maanjaristyksen_uhrien_auttamiseksi/

www.lions.fi/toiminta/anna_kansainvalista_katastrofiapua/

Lisätietoja:

Suomen Lions-liiton ALERT-työryhmä: jouko.ruissalo@lions.fi

LCIF-koordinaattori: heidi.rantala@lions.fi

Keräysluvat:

Suomen Lions-liitto ry, Poliisihallituksen lupa POL-2014-8657 myönnetty 5.12.2014.

Keräysaika 1.1.2015-31.12.2015 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Finlands Lionsförbund r.f.Ålands landskapsregering. Penninginsamling Dnr ÅLR 2014/6702/25.8.2014.

 Giltighetstid och –område 01.12.2015-31.12.2015 landskapet Åland

 

Liitetiedostot

Lions-klubit  palvelevat

Lions-järjestön jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.

Lions-järjestön motto on: Me palvelemme. Palvelu tapahtuu paikallisten Lions-klubien kautta. Jäseniä järjestössä on lähes 1,4 miljoonaa 208 maassa. Suomessa jäseniä on yli 25.000. Naisia heistä on runsaat 4.000 eli 16%.

Lions-klubien tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Palvelun kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, kunnalliset ja yksityiset vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset ja lasten liikuntaharrastukset.

Paikallisen auttamisen lisäksi klubit osallistuvat myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, mm. suurkatastrofikeräyksiin.

Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

Myös lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat kotiseuduillaan yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

Palvelun lisäksi klubit auttavat myös taloudellisesti. Varat kerätään avustuskohteisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Keräysten tuotto menee lyhentämättömänä avustuskohteisiin. Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International Federation (LCIF) arvioitiinkin sen vuoksi maailman luotettavimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.

Lisätietoja:

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

www.lions.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs