Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Leikkiopas auttaa ymmärtämään eläinten kokemusmaailmaa – SEY ja Animalia tekivät leikkioppaan

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Leikkiopas auttaa ymmärtämään eläinten kokemusmaailmaa – SEY ja Animalia tekivät leikkioppaan

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2016 klo 08:14
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Eläimet ovat merkittävä osa yhteiskuntaa. Ne koskettavat kaikkia, oli kyse lemmikeistä, tuotantoeläimistä, koe- tai turkiseläimistä. Kaikilla lapsilla ei kuitenkaan ole kosketuspintaa eläviin eläimiin.

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton ja Animalian tuottamaan toiminnalliseen Erityisiä eläimiä – leikkejä ja tehtäviä eläinsuhteen pohtimiseen -leikkioppaaseen on koottu eläinaiheisia leikkejä, jotka auttavat lähestymään eläinteemaa lasten ja nuorten kanssa.

– Oppaan tavoite on herätellä leikkijöissä kokemus ja ymmärrys eläimen tarpeista ja tunteista. Eläytymällä eläimen asemaan leikkijä voi pohtia omaa eläinsuhdettaan. Se on tärkeää, jotta lapsi oppii kohtelemaan eläimiä hyvin, sanoo SEYn vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist.

Leikkien kautta opitaan eläinasian ohella monipuolisia taitoja: ryhmässä toimimista, tunneilmaisua vaikeistakin aiheista, keskustelutaitoja ja orastavia kansalaistaitoja.

– Päädyimme tekemään leikkioppaan, sillä olemme saaneet muun muassa opettajilta pyyntöjä toiminnallisista menetelmistä eläinteeman käsittelyyn. Leikkivihkosen avulla vastasimme tähän tarpeeseen. Opas sopii hyvin myös esimerkiksi nuorisotyöhön ja leiritoimintaan, sanoo Animalian vs. toiminnanjohtaja Mai Kivelä.

Leikkiopas tukee myös uutta peruskoulutuksen opetussuunnitelmaa, johon tullaan sisällyttämään eläinten hyvinvointi ja lukion osalta eläinetiikka.

Toiminnallinen leikkiopas julkistetaan EDUCA 2016-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 29.–30.1. Maksuttomaan oppaan voi noutaa SEYn ja Animalian yhteispisteeltä tai tilata osoitteista sey@sey.fi sekä animalia@animalia.fi.

Haastattelut:

Maria Lindqvist
vs. toiminnanjohtaja, SEY
P. 050 371 2740
maria.lindqvist@sey.fi

Mai Kivelä
vs. toiminnanjohtaja, Animalia
puh. 050 384 5072
mai.kivela@animalia.fi

Liitetiedostot

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs