Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Lehdistökutsu: Raportti C-hepatiitista ja julkaisuseminaari

Munuais- ja maksaliitto

Lehdistökutsu: Raportti C-hepatiitista ja julkaisuseminaari

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: Munuais- ja maksaliitto

Tiistaina 13.10. Finlandia-talolla järjestettävässä seminaarissa julkaistaan tutkimus, johon on ensimmäistä kertaa koottu yksiin kansiin sidosryhmien näkemyksiä Suomen C-hepatiittitilanteesta.

C-hepatiitti on yleisin Suomessa esiintyvistä virushepatiiteista. Se on todettu yli 27 000 suomalaiselta. Uusia tartuntoja todetaan 1000–1200 vuosittain. Infektio altistaa erilaisille maksasairauksille kuten fibroosille, maksakirroosille ja maksasyövälle.

Seminaarissa julkaistava sidosryhmätutkimus pohjautuu keskeisten terveydenhuollon asiantuntijoiden, virkamiesten, sairaanhoitopiirien ja potilasjärjestöjen edustajien sekä poliittisten päättäjien haastatteluihin. C-hepatiittiin hoitoon liittyvät kysymykset ovat moniulotteisia ja edellyttävät kattavaa kansallisen tason pohdintaa siitä, miten C-hepatiittia ehkäistään, hoidetaan ja seurataan sekä siitä, miten resurssit näiden tehtävien välillä jaetaan.  

Tutkimukseen haastatellut olivat yksimielisiä siitä, ettei C-hepatiittia tunneta vielä riittävän hyvin. Tietoisuuden lisääminen tukisi tartuntojen ennaltaehkäisyä ja niiden määrän kääntämistä laskuun.

Suomen C-hepatiittitilanteen vaikeusasteesta ja tartunnan saaneiden hoitomahdollisuuksista esiintyi tutkimuksessa erilaisia näkemyksiä.

C-hepatiittitartuntoja on Suomessa noin kymmenkertainen määrä suhteessa HIV-tartuntoihin, mutta C-hepatiitin osalta kansallinen strategia puuttuu. Kansallisen strategian avulla on mahdollista koordinoida ja keskittää toimintaa C-hepatiitin vastaisessa työssä.

Tutkimuksen julkistamistilaisuudessa on puhumassa huipputason kansainvälisiä puhujia. Aamupäivän aikana muun muassa professori David Goldberg Skotlannista, professori Jeffrey Lazarus Tanskasta ja kansanedustaja tohtori Ricardo Baptista Leite Portugalista kertovat omien maidensa ratkaisuista C-hepatiittitilanteeseen.

Tutkimuksen ovat teettäneet Munuais- ja maksaliitto ja A-klinikkasäätiö sekä lääkeyritykset AbbVie ja MSD Finland. Tutkimuksen on tehnyt Viestintätoimisto Miltton.

Lisätiedot
Lehdistön edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria. Päivän aikana on mahdollisuus haastatella puhujia. Lehdistön ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt: Viestintäpäällikkö Petri Inomaa, Munuais- ja maksaliitto, 040 5240 679, petri.inomaa@musili.fi

Seminaari
Aika: Tiistai 13.10.2015 kello 8.30–13.30
Paikka: Finlandia-talo, Mannerheimintie 13 e, Helsinki
Tilaisuus on englanninkielinen.

 

8.30 Coffee and Tea

9.00 Opening words, Medical Director Kaarlo Simojoki, A-Clinic Foundation

9.05 My Life with Hepatitis C, Tove Frisch, Riksföreningen Hepatit C - The National Union of hepatitis C

9.20 Publication of a Stakeholder Survey on Hepatitis C, Advisor Susanna Eskola, Miltton Networks

9.40 Snapshot of the Hepatitis C situation in Finland, Professor Mika Salminen, National Institute of Health and Welfare

10.00 Treatment of Hepatitis C in Finland, Gastroenterologist Henna Rautiainen, Helsinki University Hospital

10.20–11.00 Coffee and sandwiches 

11.00 Hepatitis C: the need for national plans and strategies, Professor Jeffrey Lazarus, Centre for Health and Infectious Disease Research, Rigshospitalet, University of Copenhagen

11.30 Key learnings from building national Hepatitis C strategies

1. Scotland:  Professor David Goldberg, Glasgow Caledonian University

2. Portugal: MD, MP, Ricardo Baptista Leite, Assembleia da República,

12.30 Panel discussion: The Burden of Hepatitis C on the Finnish Health Care system

Chairman of the panel: Achim Kautz, European Liver Patients Association

Panelists: David Goldberg, Jeffrey Lazarus, Henna Rautiainen, Mika Salminen, Kaarlo Simojoki, Baptista Leite, Sari Högström (The Finnish Kidney and Liver Association), Sari Ekholm (Ministry of Social Affairs and Health)

13.30 Closing words, Medical Director Kaarlo Simojoki, A-Clinic Foundation

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen kansalais- ja potilasjärjestö. Liitto tukee sairastuneiden ja heidän läheistensä mahdollisuuksia hyvään elämään ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liiton tavoitteena on munuais- ja maksasairauksien ja niistä johtuvien haittojen ennaltaehkäisy, sairauksien varhainen toteaminen ja hyvä hoito sekä kuntoutumisen tukeminen kaikissa sairauden vaiheissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs