Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kyrkans Utlandshjälp skickar 50 000 euro till översvämningsdrabbade Pakistan

Kirkon Ulkomaanapu

Kyrkans Utlandshjälp skickar 50 000 euro till översvämningsdrabbade Pakistan

Pressmeddelande.
Publicerad: 16.09.2011 kl. 08:50
Utgivare: Kirkon Ulkomaanapu

Häftiga monsunregn har orsakat omfattande förstörelse i provinsen Sindh i södra Pakistan. Ungefär 200 människor har omkommit och översvämningarna uppskattas försvåra livet för 5 miljoner människor. Kyrkans Utlandshjälp har beviljat 50 000 euro ur sin katastroffond för att hjälpa de drabbade människorna.

Översvämningarna har förstört hem, skörd och boskap, brutit elektriciteten och lämnat vägar och järnvägar under vatten. Området är tätt bebott och människorna som lämnat sina hem har samlats i skolor, offentliga byggnader och olika skydd som de byggt själv. Maten håller på att ta slut på många håll och det förorenade översvämningsvattnet ökar risken för att sjukdomar sprider sig. Förstörda förbindelser gör det svårt för humanitära hjälpförsändelser att nå fram.

Många av dem som nu drabbas har inte ännu återhämtat sig från översvämningarna för ett år sedan, som var bland de värsta översvämningarna i Pakistan någonsin och som gjorde fyra miljoner invånare hemlösa.

Till översvämningsområdet behövs nu omedelbar nödhjälp, så som rent vatten, tält, hygienartiklar och moskitnät. Kyrkans Utlandshjälps stöd kanaliseras fram via ACT-alliansen, den internationella paraplyorganisationen för kyrkliga organisationer som bedriver utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd.

”Översvämningsläget i Pakistan har blivit i skuggan för de andra katastroferna i världen just nu och har inte synts i medierna. Läget i området är ändå kritiskt och blir värre om man inte får fram hjälp”, säger Zara Järvinen, koordinator för humanitärt bistånd vid Kyrkans Utlandshjälp.

Man kan stöda människorna i översvämningsområdet i Pakistan genom att ge en gåva till Kyrkans Utlandshjälps katastroffond, insamlingskonto Nordea 157230-500504, referensnummer 1106.

Mer information:
koordinator för humanitärt bistånd Zara Järvinen, 040 536 0900
informatör Ulla Kärki, 050 576 7948

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs