Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kvinnobanken har fått in fyra miljoner

Naisten Pankki

Kvinnobanken har fått in fyra miljoner

Pressmeddelande.
Publicerad: 24.04.2012 kl. 09:28
Utgivare: Naisten Pankki

Kvinnobanken har under sin knappt femåriga historia samlat in fyra miljoner euro för att stöda kvinnors utkomst och företagsamhet i utvecklingsländerna. Kvinnobanken stöder för tillfället 12 av Kyrkans Utlandshjälps projekt. Sammanlagt omfattar arbetet över 10 000 kvinnor i utvecklingsländerna.

Kvinnobankens intäkter består av privata donationer, Kvinnobanksaktier, företagssamarbeten och intäkter från lokalcellernas evenemang. Kvinnobanken har 1 235 aktieägare och 2 166 månadsgivare.

”Kvinnobankens styrka är alla de frivilliga som gör en insats runt om i Finland. Vi har en gemensam dröm: ett bättre liv och en tryggad utkomst för utvecklingsländernas kvinnor, som arbetar hårt för att övervinna fattigdomen”, berättar Ritva Ohmeroluoma, ordförande i Kvinnobankens ledningsgrupp.

Kvinnobanken grundades år 2007 av Kyrkans Utlandshjälp och en grupp finländska påverkare som deltog i en studieresa i Liberia. Under fem år har Kvinnobanken vuxit till ett frivillignätverk med över 3000 aktivia och 26 lokalceller runt om i Finland.

Mer information:
Ritva Ohmeroluoma, ordförande i Kvinnobankens ledningsgrupp, tfn 0400 109 021 Veera Hämäläinen, Kyrkans Utlandshjälps kommunikationschef, tfn 050 386 6634

Naisten Pankki kerää varoja kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs