Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » KUTSU MEDIALLE: Tule kuulemaan, miten Bhutanissa yhteiskunnan hyvinvointia mitataan onnellisuusindeksin avulla

Ilmatieteen laitos

KUTSU MEDIALLE: Tule kuulemaan, miten Bhutanissa yhteiskunnan hyvinvointia mitataan onnellisuusindeksin avulla

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2014 klo 14:51
Julkaisija: Ilmatieteen laitos

Ilmatieteen laitoksella on käynnissä kehitysyhteistyöprojekti, jolla pyritään parantamaan Bhutanin mahdollisuuksia varautua ilmastonmuutoksen myötä lisääntyviin luonnonkatastrofeihin kehittämällä meteorologista osaamista. Ekologinen monimuotoisuus ja kestävyys ovat tärkeitä osia Bhutanissa käytössä olevan bruttokansanonnellisuuden mittaamisessa.

Median edustajat ovat tervetulleita kuuntelemaan Bhutanin Gross National Happiness Commissionin kehitysyksikön johtajan, Rinchen Wangdin esitystä Bhutanissa käytettävästä onnellisuusindeksistä torstaina 27.11. klo 13 alkaen. Tilaisuus järjestetään Ilmatieteen laitoksella, osoitteessa Erik Palménin aukio 1, Helsinki.

Bhutanissa käytettävä bruttokansanonnellisuus tai onnellisuusindeksi, GNH on Bhutanin kuningas Jigme Singye Wangchuckin vuonna 1972 kehittämä hyvinvointimittari. Mittarin tarkoituksena on taata bhutanilaisten hyvinvointi maan nykyaikaistuessa nopeaan tahtiin.

Onnellisuusindeksi ottaa kansakunnan kehityksen arvioimisessa huomioon - kestävän taloudellisen kasvun lisäksi - inhimillisen onnellisuuden perustana pidettyjä asioita, jotka jaotellaan nykyään yhdeksään eri alaluokkaan, joita ovat mm. psyykkinen hyvinvointi, terveys, koulutus, yhteisön elinvoimaisuus sekä ekologinen monimuotoisuus ja kestävyys.

Ilmatieteen laitos auttaa Bhutania varautumaan luonnononnettomuuksiin

Tilaisuudessa on paikalla myös Ilmatieteen laitoksen asiantuntijoita, jotka ovat vieneet Bhutaniin hydrometeorologista tietämystä ja auttaneet paikallista ilmatieteen laitosta varautumaan sään aiheuttamiin luonnonkatastrofeihin. Keski-Aasian ja Himalajan alueet ovat erittäin haavoittuvaisia luonnononnettomuuksille ja vahinkoja aiheuttavia sääolosuhteita tapahtuu siellä toistuvasti. Vuoristo-olosuhteissa rankkasateet aiheuttavat vaikeasti ennakoitavia ja erittäin haasteellisia maavyöryjä, lumivyöryjä ja tulvia.
Hyvillä sää- ja ilmastopalveluilla voidaan hallita entistä tehokkaammin ilmastonmuutoksen ja sään ääri-ilmiöiden inhimillisiä ja taloudellisia haittavaikutuksia.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa tilaisuudesta:

Ilmatieteen laitoksen viestintä, puh. 029 539 2231, viestinta@fmi.fi

Ilmatieteen laitoksen meteorologit Twitterissä: http://twitter.com/meteorologit
Ilmatieteen laitoksen tiedeuutisointia Twitterissä: http://twitter.com/IlmaTiede

Toimittajapalvelua Ilmatieteen laitoksen viestinnästä, puh. 050 530 3871, viestinta@fmi.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs