Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kuntoutus kiireesti arkeen

Suomen Luustoliitto

Kuntoutus kiireesti arkeen

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2014 klo 13:49
Julkaisija: Suomen Luustoliitto

Suomeen on rakennettu sodanjälkeisten vuosikymmenten aikana kattava kuntoutuslaitosten verkosto. Kuntoutuksesta tuli irrallista toimintaa eikä kuntoutuminen välttämättä jatkunut arjessa. Laitoskuntoutuksen rinnalla monet tahot ovat kehittäneet ja järjestäneet avomuotoista kuntoutusta ja kuntoutumista tukevaa toimintaa, mutta se on jäänyt monin tavoin sivurooliin.

Kataisen hallitusohjelmassa kuntoutuksen kehittämistavoitteiksi kirjattiin asiakaslähtöisyys sekä kuntoutuksen järjestämis- ja rahoitusvastuun selkiyttäminen. Käytännössä kuntoutumisen näkökulma on jäänyt vähäiseksi laajamittaisessa keskustelussa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksesta sekä rahoituksesta.

Kuntoutus on tuotava kiireesti mukaan kuntoutujan arkeen, toteaa Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen ja jatkaa: – Kuntoutuksessa on myös taattava matalan kynnyksen saatavuus. Kuntoutuksella ja kuntoutumisen tuella voidaan saavuttaa pysyviä tuloksia, jos auttamis- ja tukitoimet tuodaan lähelle kuntoutujan arkielämää, työtä ja elinympäristöä.

Avomuotoista kuntoutusta ja kuntouttavaa toimintaa tulee toteuttaa entistä enemmän ja paremmin laitosmuotoisen kuntoutuksen rinnalla tai lisänä. Se on yksi avaintekijä kansalaisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseen sekä olemassa olevien resurssien tehokkaaseen käyttöön.

Suomen Luustoliitto yhteistyökumppaniensa kanssa järjestää ensimmäistä kertaa Suomessa  Avokuntoutusfoorumin 27.11.2014 Tampere-talossa. Foorumissa keskustellaan yli 50-vuotiaiden avokuntoutuksen hyvistä käytännöistä, vaikutuksista ja taloudellisia näkökulmista sekä avokuntoutuksen mahdollisuuksista ja rajoista. Foorumin verkkosivut: www.luustoliitto.fi/avokuntoutus.

Lisätietoja: Pauliina Tamminen, luustoneuvoja-projektipäällikkö, Suomen Luustoliitto ry, 050 371 4558, pauliina.tamminen@luustoliitto.fi

Liitetiedostot

Suomen Luustoliitto ry on valtakunnallinen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestö, joka yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa edistää kansalaisten luustoterveyttä ja yleistä hyvinvointia. Luustoliiton tarkoituksena on lisätä tietoutta luustosta sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa vähentää osteoporoosin, kaatumisten ja luunmurtumien ilmaantuvuutta. Luustoliitto pyrkii turvaamaan luustokuntoutujille varhaisen tutkimuksen, hyvän hoidon ja toimivan kuntoutuksen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs