Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kummien teemana on tänä vuonna lasten ja nuorten henkinen hyvinvointi

Lastenklinikoiden Kummit ry

Kummien teemana on tänä vuonna lasten ja nuorten henkinen hyvinvointi

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 13:00
Julkaisija: Lastenklinikoiden Kummit ry

Masentuneisuus, koulukiusaaminen, päihteet… lasten ja nuorten mielenterveys on edelleen yksi nykyhetken tärkeimmistä puheenaiheista. Lastenklinikoiden Kummit on tehnyt jo vuosia töitä mielenterveysongelmien ehkäisemiseksi tukemalla alueen tutkimustyötä ja järjestämällä valistuskampanjoita. Nyt sote-uudistuksen alla aihe halutaan nostaa jälleen entistä voimakkaammin kansalaiskeskustelun keskiöön. Lasten ja nuorten henkiseen hyvinvointiin voidaan ja siihen täytyy vaikuttaa. 

Tällä hetkellä keskeisiä epäkohtia on mm. eri toimijoiden välisessä yhteistyössä sekä hoitopolun selkeydessä: Perheiden, neuvoloiden ja koulun välistä yhteistyötä on kehitettävä. Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä varhaiskasvatuksen parissa työskentelevien tahojen avulla on pyrittävä proaktiiviseen puuttumiseen – apua tarvitseville on tarjottava ajoissa kattavat ja selkeät tiedot koko hoitopolusta. Suomessa on niin ikään edelleen liikaa eriarvoisuutta avun saamisen suhteen mielenterveyden osa-alueella. Kummien tavoitteena on vaikuttaa lasten ja nuorten asioihin, ja aika on nyt oikea, kun Suomessa mietitään isojen linjojen muutoksia SOTEn organisoinnissa.

Kuluvan vuoden aikana Kummit järjestää mielenterveysteemaan liittyen tilaisuuksia ja paneelikeskusteluja sekä pyrkii nostamaan aihetta esille niin perinteisin kuin uudemminkin keinoin. Ensimmäinen paneelikeskustelu pidetään Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yhteydessä 15.6. Kuopion Musiikkitalossa. Mukana tapahtumassa ovat lastenpsykiatrian ylilääkäri Anita Puustjärvi Mikkelistä, professori Eila Laukkanen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta sekä Aira Samulin – moderaattorina on Kummien toiminnanjohtaja Anne Knaster. 

Kummien ykköstapahtuma, Elämä Lapselle -konsertti 17. syyskuuta, rakennetaan niin ikään mielenterveysteeman ympärille ja Elämä Lapselle -kampanjaan kuuluva päivätyökeräys käsittelee aihetta puolestaan koulukiusaamisen kautta. Syksyllä julkaistaan niin ikään koulukiusaamisen ja mielenterveysongelmien välistä linkkiä kuvaava valistusvideo.

Nyt käynnistyvässä, Kummien johtamassa mielenterveysprojektissa ovat mukana mm. Leena Repokari, Klaus Ranta ja muita maamme johtavia lastenpsykiatreja sekä Suomen aivolähettiläs Aira Samulin.

 

Lisätietoja:

Anne Knaster, p. 040 418 6547, anne.knaster@kummit.fi

Leena Repokari, p. 09 471 80209,  leena.repokari@hus.fi

 

Lastenklinikoiden Kummit ry tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina yhdistys on tukenut merkittävin panoksin lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Varoja kerätään erilaisin tavoin ympäri vuoden. Koko 20-vuotisena toimiaikanaan Kummit ry on tehnyt lahjoituksia n. 30 miljoonan euron edestä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs