Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Krisjouren för unga minskar ensamheten bland unga på Reaktori

HelsinkiMissio

Krisjouren för unga minskar ensamheten bland unga på Reaktori

Pressmeddelande.
Publicerad: 17.02.2016 kl. 11:23
Utgivare: HelsinkiMissio

Reaktori är sportlovets välbesökta evenemang för unga i Messukeskus 24–26.2.2016. Reaktori är öppet från onsdag till fredag klockan 13–20.

Krisjouren för unga och Nuorten kriisipiste är med på evenemanget med temat känslor. Frågor som vi behandlar är bland annat, hur skall jag lära känna mina känslor? Och hur kan jag lära mig att känna igen min kompis känslor för att bemöta hen bättre? Hur kan jag påverka mitt eget känslotillstånd? Inte blir väl jag ensam med mina svåra känslor? Dessa frågor ställer vi i form av olika uppgifter och tävlingar på Krisjouren för ungas station. De unga får också komma och diskutera och ställa frågor om de har något på hjärtat under Reaktori.

Samtalsstöd hjälper

– På Krisjouren för unga träffar vi unga som blivit ensamma med sina problem och känslor. Allt oftare beskriver de unga sitt mående i form av ångest eller som obeskrivbart illamående. I offentligheten skapar vi en bild av oss att vi lever det perfekta livet. I denna nidbild passar inte ångest, ensamhet och känslan av misslyckande in, säger krisarbetare Oscar Lehtinen.

– I krisarbetet har vi märkt att då de unga får dela med sig av sina svåra upplevelser och tankar i en trygg och uppskattande miljö så börjar den ungas situation bli klarare och mående bli bättre.

Till Krisjouren för unga kan man få tid inom en vecka

Krisjouren för unga erbjuder gratis och konfidentiellt samtal till personer i åldern 12 – 29 och deras familjer med krisarbetare.

Vi är också glada att kunna erbjuda tider inom en vecka från kontakttagningen.

Krisjouren för unga har besöksjour tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 9–12. Dejourerande krisarbetaren svarar då på telefonnumret 045 341 0574 måndagar kl. 9–11, och tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 9–12. Under jourtid kan man också komma på besök utan tidsbeställning. Utanför jourtid går det bra att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare eller boka tid hos oss via e-post till adressen krisjouren@helsinkimissio.fi.

Tilläggsinformation:

Krisarbetare Oscar Lehtinen, 045 341 051, oscar.lehtinen@helsinkimissio.fi,

Kommunikationschef Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

http://www.helsingforsmission.fi/ungdomar

https://www.facebook.com/Krisjouren-f%C3%B6r-unga-190426649181/?fref=ts

HelsingforsMission är en organisation inom socialsektorn som arbetar med seniorer, ungdomar, barnfamiljer och specialgrupper. Vi manar alla finländare att arbeta för de bortglömda i samhället - mot ensamheten. Vår organisation har cirka 90 anställda och över 700 aktiva volontärer. Verksamheten finansieras av privata givare, företag, stiftelser, Helsingfors stad samt Penningautomatföreningen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs