Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kirkon Ulkomaanavun katastrofikeräys tuottanut 180 000 euroa

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun katastrofikeräys tuottanut 180 000 euroa

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2013 klo 16:08
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun yhteistyökumppaneiden avustustyö Filippiinien katastrofialueella on päässyt hyvään vauhtiin. Avustusjärjestöt jakavat parhaillaan tuhoalueilla ruokaa, vettä ja hygieniapakkauksia.  Kotinsa menettäneille pyritään järjestämään suojia ja yöpymispaikkoja. 

Ulkomaanavun keräys taifuunin uhreille on lähtenyt hyvin käyntiin. Alkuviikon aikana suomalaiset ovat lahjoittaneet Ulkomaanavun kautta jo 180 000 euroa.

”Tämä kertoo, että suomalaiset tuntevat myrskyn uhreja kohtaan syvää myötätuntoa. Keräyksemme on edennyt hyvin”, Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva kertoo.

Hänen mukaansa hirmumyrskyn jälkiä korjataan Filippiineillä vielä hyvin pitkään. Myös ulkopuolista apua tarvitaan vielä kauan.

”Edessä on valtava työ. Tämä urakka jatkuu pahimmillaan vielä viisi tai jopa kymmenen vuotta.

”Seuraavaksi on tärkeää ponnistella sen eteen, että hirmumyrskyssä kotinsa menettäneet pääsisivät mahdollisimman pian takaisin koteihinsa. Erityisesti lapset ja naiset tarvitsevat kovan kokemuksen jälkeen myös psykososiaalista tukea. Autamme ihmisiä raivaamaan raunioita ja korjaamaan koteja ja muita rakennuksia.”

Alajarva painottaa, että paikallisten avustustyöntekijöiden tukeminen on monella tapaa tärkeää ja arvokasta.

”He tuntevat olosuhteet ja heidän avullaan saamme avun perille sinne, missä sitä kipeimmin tarvitaan”, hän sanoo.

Avustusjärjestöjen yhteistyötä koordinoi ACT-allianssi, joka on kirkkojen ja kirkollisten avustusjärjestön verkosto. Suomesta siihen kuuluu Kirkon Ulkomaanapu. ACT pyrkii jäsenjärjestöjensä kanssa keräämään Filippiinien katastrofin uhreille noin 10 miljoonaa euroa. Summalla ACT on laskenut pystyvänsä auttamaan tuhoalueilla noin 236 000 ihmistä.

Kuvateksti:

Paikallisten kirkkojen vapaaehtoiset  pakkaavat pääkaupungissa Manilassa ruokapaketteja Haiyan-taifuunin uhreille. Yksi paketti sisältää riisiä, sardiineja, papuja, kuivattua kalaa, sokeria, suolaa, keksejä ja öljyä. Paketti riittää yhdelle perheelle noin kahden viikon ajaksi.

Lahjoita: Nordea / FI33 1572 3000 5005 04, viite: 1481
Soita: 0600 9 5124 = 20,11 e/puhelu (+pvm/mpm)
Lähetä tekstiviestinä sana LAHJOITUS numeroon 16499 (20e)

Lisätietoja: Humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva, p. 040 582 1183 

Liitetiedostot

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs