Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kirkon Ulkomaanavun budjetti kasvaa lähes 45 miljoonaan euroon

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun budjetti kasvaa lähes 45 miljoonaan euroon

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 14:55
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun budjetti ensi vuodelle on 44,7 miljoonaa euroa. Tämän vuoden toteutunut budjetti on 35,6 miljoonaa euroa, joten kasvua on noin 20 prosenttia. Kasvu keskittyy erityisesti hauraisiin valtioihin.

Ulkomaanavun budjetti kasvaa, koska kansainvälisen rahoituksen osuus on lisääntynyt. Ulkomaanavulla on kuusi aluetoimistoa Aasiassa, Afrikassa, Haitissa ja Lähi-idässä.

Keniassa sijaitsevan Itä- ja eteläisen Afrikan aluetoimisto on vahvistanut työtään alueen hauraissa valtiossa. Aluetoimiston budjetti vuonna 2015 on noin kymmenen miljoonaa euroa.

”Somalian rauhantyö on saanut merkittävän aseman työssämme ja rauhantyön verkostomme on vakiintunut.  Olemme myös saaneet Yhdysvaltojen kehitysyhteistyövirasto USAIDilta rahoitusta Kenian rauhantyöhön”, kertoo Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtaja Tomi Järvinen.

Järvinen kertoo myös, että USAID harkitsee myös muiden Ulkomaanavun hankkeiden rahoittamista.

Merkittävä ulkomainen rahoittaja Unicef tukee Ulkomaanavun hankkeita Keski-Afrikan tasavallassa. Unicefin lisäksi Ulkomaanavun työn muita suuria rahoittajia ovat Britannian kansainvälisen kehityksen ministeriö DFID sekä Euroopan Unionin humanitaarisen avun organisaatio ECHO. Lisäksi Suomen ulkoministeriöltä saatava rahoitus kehitysyhteistyöohjelmalle kasvaa noin miljoonalla eurolla 9,2 miljoonaan euroon.

”Budjetin kasvu merkitsee sitä, että voimme entisestään vahvistaa ja jykevöittää toimintaamme kohdealueillamme. Kasvu on kohdistunut strategisiin teemoihimme, joten emme ole joutuneet tekemään kompromisseja. Erityisen tyytyväisiä voimme olla siihen, että kasvu keskittyy kaikkein hauraimpiin maihin”, Järvinen sanoo.

Samalla Järvinen muistuttaa, että toiminnan vahvistuminen merkitsee erityisen paljon niille yhteisöille ja ihmisille, joiden kanssa Ulkomaanapu toimii.

”Mikäli teemme työmme hyvin, olemme luotettavia ja työskentelemme kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten parhaaksi, kasvu seuraa toimintaa.”

”On tärkeä muistaa, että kaiken tämän mahdollistaa seurakuntien, yksityisten ja yhteisöjen säännöllinen tuki, joka usein käy omarahoitusosuudeksi kansainvälisiin hankkeisiin ja mahdollistaa pitkäjänteisen työn”, Järvinen tiivistää.

Ulkomaanavun strategia vuosille 2013-2016 kohdistaa työn kolmeen teema-alueeseen, jotka linkittyvät toisiinsa: rauhantyö, toimeentulo ja koulutus.

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Lisätietoja:
Tomi Järvinen, kansainvälisen työn johtaja, puh: 040 641 8209
Eveliina Rahunen, UM-rahoituksen koordinaattori, puh. 040 641 6131
Eeva Suhonen, tiedottaja, puh: 0400 103286

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs