Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kirkkohallitus myönsi 40 000 euron avustukset päihde- ja kriminaalityöhön kannetusta kolehdista

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallitus myönsi 40 000 euron avustukset päihde- ja kriminaalityöhön kannetusta kolehdista

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 14:15
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallituksen täysistunto myönsi päihde- ja kriminaalityöhön kannetusta kolehdista avustuksia yhteensä 40 000 euroa. Avustuksia haettiin 82 500 euroa.

Suurimman avustuksen sai Nuorten Keskus 9 000 euroa. Sininen Pysäkki, Sininauhaliitto ja Suomen Valkonauhaliitto saivat jokainen 7 000 euroa.

Lisätiedot:
asiantuntija Sami Puumala, p. 050 340 2758

 

Kirkonkirjojenpidon alueellinen organisointi käsittelyssä

Kirkossa on meneillään hanke, jossa selvitetään, kuinka kirkonkirjojenpito kannattaisi tulevaisuudessa parhaiten organisoida alueellisesti.

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi tavoitteeksi, että kirkonkirjojen rekisterinpitäjiä tulevaisuudessa ovat alueelliset keskusrekisterit, jotka muodostavat seurakuntayhtymien tai laajempien alueiden seurakunnista.

Hankesuunnitelmaa on päivitetty siten, että kirkonkirjojenpidon alueellisen organisoinnin hankkeen seuraavassa kolmannessa vaiheessa keskityttäisiin alueellisen organisoinnin viestintään ja täytäntöönpanon suunnitteluun.

Hankkeen kolmas vaihe kestäisi kesäkuuhun 2017, jolloin tämän hetkisten arvioiden mukaan digitointiprosessin seurakunnissa tulisi olla päättymässä.

Lisätiedot:
kirkkoneuvos Pirjo Pihlaja, p. 09 180 2203

 

Ympäristödiplomi Liedon seurakunnalle

Kirkkohallitus myönsi ympäristödiplomin Liedon seurakunnalle vuosiksi 2015-2019. Kyseessä on seurakunnan ensimmäinen ympäristödiplomi.

Seurakunnassa on muun muassa kerätty hyötyjätettä jätehuoltomääräyksiä kattavammin. Kaikki käytetty sähkö on ns. vihreää sähköä. Tervasjoella pidetään jumalanpalveluksia talvisaikaan seurakuntatalolla. Hautausmailla kastelu tehdään jokivedellä.

Kirkkohallitus perusti Kirkon ympäristödiplomin vuonna 2001. Ympäristödiplomi on voimassa myöntämisvuoden loppuun ja neljä seuraavaa kalenterivuotta. Uusittaessa diplomi on voimassa viisi lisävuotta. Ympäristödiplomi on myönnetty jo noin sadalle seurakunnalle.

Lisätiedot:
asiantuntija Ilkka Sipiläinen, p. 040 544 1158

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs